A hőség már kopogtat az ajtón, és pontosan ez az, amit egy könnyű saláta igényel. Próbáld ki ezt a lencsesalátát, amelyet még egy vegetáriánus is élvezhet, mégis tele van fehérjével.
1 adag tartalmaz
- 472 kcal
- 50 g szénhidrát
- 16 g zsír
- 27 g fehérje
Adag 4
A salátához:
- 250 g fekete lencse
- 100 g feta sajt
- 250 g koktél paradicsom
- 300 g uborka
- 1 vöröshagyma
- 50 g fekete olajbogyó
- 25 g mandula
- 1 Vilgain teljes kiőrlésű tortilla
Öntet:
- 20 g olívaolaj
- 1 citromlé
- 1 csipet só
- 1 csipet bors
- 1 csipet szárított fokhagyma
Elkészítés
-
A legalább 2 órával előre beáztatott feketelencsét forrásban lévő, sós vízben forraljuk körülbelül 10 percig.
-
A koktélparadicsomot és az uborkát félholdokra, a lilahagymát csíkokra, az olajbogyót karikákra vágjuk.
-
Az utolsó pont az öntet: citromlé, olívaolaj, só, bors, szárított fokhagyma. Végül mindent összekeverünk a lencsével, a zöldségekkel és az apróra vágott olajbogyóval. Megszórjuk feta sajttal, és a ropogós elemként aprított mandulát adhatunk hozzá.
-
Jó étvágyat!