GhÍ

Termékek: 6
Rendezés
:
Alapértelmezett
Csomag összeállítása
-20 %
Spray-ek ⁠–⁠ olajok és szószok kényelmes csomagolása spray-ben, könnyű adagolás, prémium minőségű összetevőkből készültek
12 920 Ft
16 150 Ft
Ghee spray
Ghee spray ⁠–⁠ laktózmentes, avokádóolajos, laktózmentes vaj spray, praktikus adagolóval
200 ml
967
3 290 Ft
Grass-fed Ghee BIO
Grass-Fed
Grass-fed Ghee BIO ⁠–⁠ fűvel táplált tehenek tejéből, 95-98 %-os vajzsírtisztaságú, magas füstpont
300 ml
94
4 390 Ft
Ghí
-16 % | 19:46:42
A hét akciója
Ghí ⁠–⁠ cseh és szlovák tejből készült, főzéshez és sütéshez alkalmas tisztított vaj
330 ml
452
3 690 Ft
4 390 Ft
Ghí
Ekkor várjuk a raktárba: minden nap
Ghí ⁠–⁠ cseh és szlovák tejből készült, főzéshez és sütéshez alkalmas tisztított vaj
500 ml
452
Ghí
Ekkor várjuk a raktárba: za 3 dni
Ghí ⁠–⁠ cseh és szlovák tejből készült, főzéshez és sütéshez alkalmas tisztított vaj
1 000 ml
452

Ghí vaj 

A tisztított vaj reneszánszát éli az indiai konyha növekvő népszerűségének köszönhetően, ahonnan a ghí vaj elnevezés is származik. Mégis ugyanarról a termékről van szó, amelyet régebben tisztított vajként is emlegettek.

Vaj vs. ghí

klasszikus vaj körülbelül 80%-ban tejzsírt tartalmaz, a többi víz (kb. 15%), tejfehérje és laktóz. A víz-, fehérje- és laktóztartalom az, ami miatt a vaj nem tart sokáig a hűtőszekrényből kivéve, és füstpontja 150 °C körül van. Emiatt nem alkalmas sütésre, mivel a magasabb hőmérséklet túlsütéshez és káros anyagok képződéséhez vezethet.

ghí 100%-os vajzsír, amelyet a vaj fokozatos hevítésével állítanak elő, amely során a zsír elválik a többi adalékanyagtól. A tisztított vajban lévő víz hiánya csökkenti az avasodás veszélyét, és a ghí szobahőmérsékleten, szárazon több hónapig tárolható. A ghí esetében a túlsütés hőmérséklete 250 °C körül van, így a ghí hideg és meleg konyhában egyaránt használható.

A ghí vaj felhasználása

A ghít nemcsak indiai ételekben használják és felhasználási területei sokkal szélesebb körűek. Használható például zöldségek sütéséhez, mártás készítéséhez, gombócok vagy burgonya bevonásához, vagy sütéshez. Sütéshez is alkalmas zsír. Enyhén édes és diós ízt és aromát kölcsönöz az ételeknek, ami még a hétköznapi ételeknek is megadhatja a megfelelő ízt.

A ghí alkalmas a laktózérzékenyek számára, de mindig tartsd szem előtt a saját érzékenységedet - mindenkinek más és más felelhet meg. A transzfúziós vaj természetesen gluténmentes is, és cöliákia mellett is alkalmas.

Próbáld ki a Vilgain Ghí-t, amelyet vidéki gazdaságokból szerzünk be. A prémium minőséget a Vilgain Grass‑Fed Ghee-vel tapasztalhatod meg, amely ráadásul bio.

Mutass többet Mutass kevesebbet