GhÍ

Termékek: 6
Rendezés
:
Alapértelmezett
Csomag összeállítása
-20 %
Vilgain Spray-ek ⁠–⁠ olajok és szószok kényelmes csomagolása spray-ben, könnyű adagolás, prémium minőségű összetevőkből készültek
10 440 Ft
13 050 Ft
Vilgain Ghee spray
Vilgain Ghee spray ⁠–⁠ laktózmentes, avokádóolajos, laktózmentes vaj spray, praktikus adagolóval
200 ml
350
2 790 Ft
Vilgain Ghí
Vilgain Ghí ⁠–⁠ cseh és szlovák tejből készült, főzéshez és sütéshez alkalmas tisztított vaj
330 ml
235
3 990 Ft
Vilgain Ghí
Ingyenes szállítás
Vilgain Ghí ⁠–⁠ cseh és szlovák tejből készült, főzéshez és sütéshez alkalmas tisztított vaj
1000 ml
235
10 590 Ft
Vilgain BIO Csokoládés ghí
Vilgain BIO Csokoládés ghí ⁠–⁠ szuper krémes és magas kakaóbabtartalmú
250 g
82
2 790 Ft
Vilgain Grass-fed Ghee BIO
Ekkor várjuk a raktárba: minden nap
Vilgain Grass-fed Ghee BIO ⁠–⁠ fűvel táplált tehenek tejéből, 95-98 %-os vajzsírtisztaságú, magas füstpont
300 ml
48

Mi az a tisztított vaj?

A tisztított vaj reneszánszát éli az indiai konyha növekvő népszerűségének köszönhetően, ahonnan a ghí vaj elnevezés is származik. Mégis ugyanarról a termékről van szó, amelyet régebben tisztított vajként is emlegettek.

Vaj vs. ghí

klasszikus vaj körülbelül 80%-ban tejzsírt tartalmaz, a többi víz (kb. 15%), tejfehérje és laktóz. A víz-, fehérje- és laktóztartalom az, ami miatt a vaj nem tart sokáig a hűtőszekrényből kivéve, és füstpontja 150 °C körül van. Emiatt nem alkalmas sütésre, mivel a magasabb hőmérséklet túlsütéshez és káros anyagok képződéséhez vezethet.

ghí 100%-os vajzsír, amelyet a vaj fokozatos hevítésével állítanak elő, amely során a zsír elválik a többi adalékanyagtól. A tisztított vajban lévő víz hiánya csökkenti az avasodás veszélyét, és a ghí szobahőmérsékleten, szárazon több hónapig tárolható. A ghí esetében a túlsütés hőmérséklete 250 °C körül van, így a ghí hideg és meleg konyhában egyaránt használható.

A tisztított vaj felhasználása

A ghít nem csak indiai ételekben használják, felhasználási területei sokkal szélesebb körűek. Használható például zöldségek sütéséhez, mártás készítéséhez, gombócok vagy burgonya bevonásához, vagy sütéshez. Sütéshez is alkalmas zsír. Enyhén édes és diós ízt és aromát kölcsönöz az ételeknek, ami még a hétköznapi ételeknek is megadhatja a megfelelő ízt.

A ghí alkalmas a laktózérzékenyek számára, de mindig tartsd szem előtt a saját érzékenységedet - mindenkinek más és más felelhet meg. A transzfúziós vaj természetesen gluténmentes is, és cöliákia mellett is alkalmas.

Próbáld ki a Vilgain Ghí-t, amelyet vidéki gazdaságokból szerzünk be. A prémium minőséget a Vilgain Grass‑Fed Ghee-vel tapasztalhatod meg, amely ráadásul bio. Az ínyenceknek szóló élményért a tisztított vaj és a kakaó kombinációját kínáljuk a Vilgain Chocolate Ghee Spread Organic termékünkben.

Mutass többet Mutass kevesebbet