Mi az a granola?
Mindenki ismeri a klasszikus müzlit - zabpehelyliszt keveréke aszalt gyümölcsökkel, diófélékkel, magvakkal és csokoládéval, általában különféle édesítőszerekkel. Innen már csak egy kis lépés a granoláig - összekeverjük zsiradékkal, ami a müzlinél magasabb kalóriaértéket ad a granolának, és az egészet megsütjük. A sütés az, ami aranyszínűvé teszi a keveréket, és nagy, ropogós darabokat eredményez.
Honnan ismerhetjük fel a jó minőségű granolát?
Mint más élelmiszerek esetében is, minél rövidebb a receptúra, annál jobb minőségű a granola. Nem kell azonban feleslegesen kizárni azt a müzlit, amelyik sok összetevőt tartalmaz. Fontos, hogy ne tartalmazzon már feldolgozott élelmiszereket, pálma- vagy kókuszolajat.
A minőségi müzli friss alapanyagokból készül. Ilyen a Vilgain Granola, amelyben a zsírt elsősorban a benne lévő diófélék adják. A granola gluténmentes is, és alkalmas a cöliákia vagy a gluténallergiások számára. Ha nem csak élvezni szeretnéd az étkezést, hanem a szervezetednek a szükséges fehérjét is biztosítani szeretnéd, próbáld ki a Vilgain Protein Granolát, amelyet növényi változatban is gyártunk. Egyedülálló termékünk a sós Vilgain Granola Chips.
Az egészséges házi granola receptek
Ha már az összes müzlinket elfogyasztottad, és szeretnél valami újat kipróbálni, nézd meg a Vilgain receptjeit, és próbáld ki a sült müzli készítését otthonod kényelmében:
- Sós granola
- Csokoládés granola
- Fehérjés granola
- Banános granola
- Mézes‑csokoládés granola