L-Karnitin

Termékek: 4
Rendezés
:
Alapértelmezett
Nutrend Carnitine Magnesium Activity Drink
Nutrend Carnitine Magnesium Activity Drink
Bodza/menta 750 ml
15
699 Ft
Reflex Nutrition Acetyl L-Carnitin
-1 %
Reflex Nutrition Acetyl L-Carnitin
90 kapszula
7 486 Ft
7 578 Ft
Nutrend Carnitine 100000
1000 ml
3 ízek
117
6 590 Ft-tol
7 390 Ft
Nutrend Carnitine 3000 Shot
60 ml
3 ízek
104
499 Ft

Mi az a karnitin?

Az L‑karnitin egy olyan anyag, amit szervezetünk ismer, kulcsfontosságú szerepet játszik a hosszú oldalláncú zsírsavaknak a sejtek mitokondriumain keresztül történő szállításában, ami lehetővé teszi a zsír energiaforrásként való felhasználását. Ezáltal a karnitin az egyik legkelendőbb zsírégető, ami külön vagy a komplex zsírégetők részeként is használható.

A karnitin formái

Az L‑karnitin többféle formában létezik, amelyek hatékonyságukban és adagolásukban kissé eltérnek egymástól:

  • L‑karnitin‑L‑tartarát – a sport étrend‑kiegészítőkben megjelenő, legszélesebb körben használt forma, jó felszívódás jellemzi;
  • Acetil‑L‑karnitin – a karnitin egy olyan formája, ami pozitív hatással van a megfelelő agyműködésre;
  • Propionil‑L‑karnitin – a jobb véráramlást elősegítő forma.

A karnitin hatásai

A karnitin‑pótlás esetében még nem mutattak ki pozitív hatást a testsúlycsökkentésre vagy a sportteljesítményre. A karnitin‑pótlás főleg a karnitinhiányban szenvedő egyének számára, pl. vegánok, vegetáriánusok, veleszületett anyagcsere‑hibában vagy krónikus májbetegségben szenvedő idősek számára alkalmas. Az egészséges népességre a karnitin‑kiegészítésnek nincs hatása. A hosszú távon fenntartható fogyáshoz megfelelő étrendre, kalóriadeficit elérésére és testmozgásra van szükség.

A karnitin‑kiegészítésnek bizonyítottan pozitív hatása van az általános szív- vagy agyműködésre – akár az Alzheimer‑kór megelőzésére is. Az L‑karnitin a II. típusú cukorbetegség tüneteit is enyhíti.

Karnitin adagolás

Az L‑karnitin hosszú távú szedése körülbelül 500–2000 mg‑os adagban ajánlott. Az ajánlott mennyiség termékenként változhat a karnitin formájától függően. A karnitin bármely napszakban bevehető szénhidrátokkal és fehérjével együtt, pl. edzés után fehérjeitallal.

Mutass többet Mutass kevesebbet