Halkonzervek
A hallal valóban elegáns módon juttatunk jó nagy adag fehérjét az étrendünkbe, és az omega 3 zsírsavak tartalma révéngondoskodsz a szíved egészségéről és a megfelelő agyműködéséről. A hal, főleg az zsíros tengeri halak, számos vitaminban (kifejezetten a B12 vagy a D) és ásványi anyagban is gazdagok. A táplálkozási szakértők ezért javasolják, hogy hetente legalább kétszer fogyasszunk halat.
A minőségi halkonzerv könnyen elérhető és a friss hal olcsó alternatívája, ami a tengerparti területeken kívül általában nagyon korlátozott mennyiségben áll rendelkezésre. Ráadásul a halkonzervek sokkal hosszabb ideig eltarthatók hűtés nélkül, és a tápértékük csökkenése nélkül.
A legkeresettebb halak a tonhal, a fehérjékkel teli tápérték bomba, a lazac, egy igazi tengeri luxuscsemege, és a szardínia, a remek kalcium- és D‑vitaminforrás. De válogathatsz a makréla-, szardella- vagy pisztrángkonzervek közül is.
Ha garantált, kompromisszummentes minőséget keresel, akkor válaszd a Vilgain halkonzerveket, amelyek esetében egyrészt odafigyelünk a fenntarthatóságra, másrészt a hagyományos feldolgozásra. A bestsellereink a tonhal saját levében, lazacfilé vagy a szardínia olívaolajban.