Ashwagandha

Termékek: 1
Rendezés
:
Alapértelmezett
Vilgain Ashwagandha
Vilgain Ashwagandha ⁠–⁠ erőteljes KSM-66 kivonat, stresszoldó hatás a memória és fizikai teljesítmény támogatásával
90 kapszula
7 890 Ft

Mi az az ashwagandha?

Az ashwagandha, magyarul álombogyóként is ismert, a hagyományos indiai gyógyászat egyik legjlentősebb gyógynövénye. Ezt az adaptogént 3 ezer éve használják a stressz enyhítésére, az energiaszint növelésére vagy a koncentráció javítására. Napjainkban ezt a magas egészségre jótékony hatóanyagtartalomal rendelkező növényt szuperélelmiszenek tekintik.

Az ashwagandha hatásai

Az ashwagandha népszerűsége az emberi szervezetre gyakorolt bizonyítottan pozitív hatásainak köszönhető. Az ashwagandha stimulánsként és antioxidánsként működik, gyulladáscsökkentő és pozitív hatással van az immunrendszerre. Ezenfelül:

  • csökkenti a stressz‑szintet és a szorongást,
  • támogatja az agyműködést,
  • növeli a sportteljesítményt,
  • pozitívan befolyásolhatja az egészséges szexualitást,
  • szabályozza a vércukorszintet, vagy
  • javítja az alvásminőséget.

Az Ashwagandha biztonságos étrend‑kiegészítőnek számít, de esetenként álmosságot vagy emésztési problémákat okozhat. Az ashwagandha gyógyszerekkel együtt történő fogyasztásával kapcsolatban orvos vagy más szakértő tanácsát javasolt kikérni.

Az ashwagandha adagolása

Az ashwagandha általában por alakban kapható, de a hatóanyagmennyiség nem garantálható. Hatékonyabb megoldás a standardizált kivonatok, amelyek közül a legmagasabb hatóanyag‑koncentrációt a szabadalmaztatott KSM‑66 kivonat éri el, amit a Vilgain Ashwagandha is tartalmaz. A kivonatok esetében az ajánlott napi adag 250–500 mg. A pozitív hatások eléréséhez az ashwagandhát 1–2 hónapon keresztül kell szedni, a bármelyik napszakban, a legjobb étkezés közben.

Az ashwagandhát tartalmazó étrend‑kiegészítők kapszula és tabletta formájában kaphatók, valamint BIO minőségben is.

Mutass többet Mutass kevesebbet