Tejsavófehérje koncentrátum
A tejsavófehérje koncentrátum (WPC - Whey Protein Concentrate) olyan tejsavófehérje, amelyet mikroszűrési eljárással állítanak elő, és általában 70‑80% fehérjét tartalmaz. Az izolátumhoz vagy hidrolizátumhoz képest magasabb zsír- és laktóztartalom jellemzi. Alacsonyabb beszerzési ára és nagy hatékonysága miatt azonban még mindig arany standardnak számít.
Miért érdemes a koncentrátumot választani?
A koncentrátum a legkeresettebb fehérje étrend‑kiegészítő a piacon, főként az alacsonyabb beszerzési ára miatt, ami semmiképpen sem tükrözi a termék minőségét. A fő jellemzői közé tartoznak:
- Sokoldalú felhasználás - fehérjekiegészítőként vagy az ételkészítés összetevőjeként,
- A legjobb ár/teljesítmény arány,
- Magas esszenciális aminosavtartalom,
- Természetes BCAA-tartalom,
- Jobb íz - a magasabb zsír- és laktóztartalomnak köszönhetően,
- Gyors és problémamentes emésztés.
A tejsavófehérje koncentrátum alkalmas tömegnövelés, fogyás során, de a teljes napi fehérjebevitel kiegészítésére is. A koncentrátum általában nem alkalmas laktózérzékenyek számára (itt jó, ha a saját érzékenységünkhöz igazodunk) vagy tehéntejfehérje‑allergiával rendelkezők számára.
Ha nem tudod, hogy melyik fehérjekoncentrátumot válaszd, próbáld ki a Vilgain Grass‑Fed Whey Protein termékünket, amely 100%-ban természetes összetételű, sztíviával édesített és szabad tartású tehenek tejéből származik. A Vilgain Whey Protein a koncentrátum klasszikus változata.