Olajok

Termékek: 10
Rendezés
:
Alapértelmezett
Vilgain Avokádóolaj spray
Bestseller
Vilgain Avokádóolaj spray ⁠–⁠ kenyai Hass fajtából, praktikus adagolóval
200 ml
1066
2 490 Ft
Vilgain Spray-ek ⁠–⁠ olajok és szószok kényelmes csomagolása spray-ben, könnyű adagolás, prémium minőségű összetevőkből készültek
10 440 Ft
13 050 Ft
Vilgain BIO Olívaolaj spray
Vilgain BIO Olívaolaj spray ⁠–⁠ hidegen sajtolt, extra szűz étolaj
200 ml
697
2 690 Ft
Vilgain Ghee spray
Vilgain Ghee spray ⁠–⁠ laktózmentes, avokádóolajos, laktózmentes vaj spray, praktikus adagolóval
200 ml
339
2 790 Ft
Vilgain Kókuszolaj spray
Kód -15%
Vilgain Kókuszolaj spray ⁠–⁠ illatos Fülöp-szigeteki kókuszdióból, praktikus adagolóval
200 ml
603
2 590 Ft
Vilgain BIO Kókuszolaj
Vilgain BIO Kókuszolaj ⁠–⁠ hidegen sajtolt kókuszolaj a konyhába vagy bőrápoláshoz
500 ml
475
2 490 Ft
Vilgain MCT kókuszolaj C8
Vilgain MCT kókuszolaj C8 ⁠–⁠ természetes forrása a kaprilsavnak, támogatja a teljesítményt, a fogyást és az emésztést
500 ml
6 490 Ft
Vilgain BIO Avokádóolaj
Vilgain BIO Avokádóolaj ⁠–⁠ illatos, finomítatlan, a nemesített Hass és Fuerte fajtákból
250 ml
3 490 Ft
Vilgain BIO Kókuszolaj
Átmenetileg nem elérhető
Vilgain BIO Kókuszolaj ⁠–⁠ hidegen sajtolt kókuszolaj a konyhába vagy bőrápoláshoz
1000 ml
475
Vilgain BIO Extra szűz olívaolaj
Ekkor várjuk a raktárba: 11. 12.
Vilgain BIO Extra szűz olívaolaj ⁠–⁠ hidegen sajtolt válogatott olívabogyófajtákból, egy görögországi családi farmról
750 ml
265

Növényi olajok főzéshez

Az étolajok minden konyha alapvető felszerelései. A meleg konyhában főzéshez, sütéshez, pirításhoz és mélysütéshez is használják őket. Vigyázni kell azonban, ha ezeket az olajokat az úgynevezett füstponton, azaz azon a hőmérsékleten használjuk, amelyen az olaj átég (a füst szemmel könnyen látható). Egyes olajtípusok olyan anyagokat is tartalmaznak, amelyek magas hőmérsékleten káros anyagokká alakulhatnak át. Általában a finomított olajok alkalmasak a forró főzésre.

hidegen sajtolt olajok viszont alkalmasabbak a hideg főzésre, mivel táplálóbbak. Használhatók öntetekben, mártásokban, szószokban, vagy egyszerűen csak salátákra csepegtetve.

Az étolajok típusai

Több tucatnyi olaj létezik, amelyeket főzésre terveztek. Az utóbbi időben egyre népszerűbbek a dióolajok (pl. mandula- vagy mogyoróolaj) vagy a magolajok (pl. kender-, tök- vagy szezámolaj), amelyek egyedi ízt kölcsönöznek az ételeknek. A mindennapi és alkalmi főzéshez válaszd az alábbiakat:

  • Az avokádóolaj az olívaolajhoz hasonló tulajdonságokkal rendelkezik. A hidegen sajtolt avokádóolaj egészséges zsírokban gazdag, és enyhe avokádóízzel rendelkezik. A finomított avokádóolaj füstöléspontja magas, körülbelül 270 °C körül van.
  • A kókuszolajnak különösen az otthoni kozmetikumokban van helye. A konyhában olyan alternatívát jelent, amely egzotikus ízt kölcsönöz az ételeknek. A kókuszolaj általában fehér szilárd anyag formájában kapható, amely 25 °C alatti hőmérsékleten szilárddá válik.
  • Az olajbogyó, más néven olívaolaj az étolajok világának klasszikusa, amelynek kesernyés íze könnyen felismerhető. A meleg és hideg konyhában egyaránt sokféleképpen felhasználható.

A közelmúlt újdonsága a spray olajok, amelyek lehetővé teszik az olaj pontosabb és egyenletesebb felvitelét. Azok számára is alkalmasak, akik minden kalóriára figyelnek.

Mutass többet Mutass kevesebbet