Probiotikumok

Termékek: 5
Rendezés
:
Alapértelmezett
Speciális szűrők
Vilgain Probiotic Complex
Vilgain Probiotic Complex ⁠–⁠ 15 probiotikus törzs, 30 milliárd élő mikroorganizmus, támogatja az emésztést, az immunrendszert és a mentális állapotot
60 kapszula
124
6 290 Ft
Vilgain Probiotikumok
Vilgain Probiotikumok ⁠–⁠ 7 probiotikus törzs, 10 milliárd élő mikroorganizmus, támogatja az emésztést és az immunitást
60 kapszula
748
5 590 Ft
Vilgain Synbiotics+
Vilgain Synbiotics+ ⁠–⁠ prebiotikumok és probiotikumok egyedülálló kombinációja, posztbiotikumokkal kiegészítve, pozitív hatással az emésztésre, a mikrobiomra és az általános egészségre
60 kapszula
19
8 490 Ft
Vilgain Everyday Vitality
🎄 Ajándékcsomag
Ingyenes szállítás
Vilgain Everyday Vitality ⁠–⁠ egy ajándékcsomag, tele nélkülözhetetlen étrend-kiegészítőkkel a mindennapi egészség támogatására
1 db
12
24 990 Ft
Vilgain Probiotikumok utazásra
Átmenetileg nem elérhető
Vilgain Probiotikumok utazásra ⁠–⁠ probiotikum élesztőből, ideális utazáshoz és antibiotikumok szedése mellett, ellenáll a gyomornedveknek, hőmérséklet-stabil
30 kapszula
9

Mik azok a probiotikumok, prebiotikumok és szinbiotikumok?

probiotikumok az egészséget elősegítő élő mikroorganizmusok, amelyek természetes módon fordulnak elő a szervezetünkben, különösen a bélben, ahol a mikroflóra részét képezik. A legismertebb probiotikus kultúrák a laktobacillusok, amelyek lebontják a laktózt és más cukrokat, valamint a bifidobaktériumok, amelyek pozitívan befolyásolják természetes védekezőképességünket.

prebiotikumok az élelmiszerek nehezen emészthető részei, amelyek nagyrészt üzemanyagként szolgálnak a probiotikus kultúrák számára. A prebiotikumok bevitele tehát központi jelentőségű a probiotikus kultúrák megfelelő növekedéséhez és aktivitásához.

A probiotikumok és prebiotikumok kombinációja úgynevezett szinbiotikumokat eredményez. A szinbiotikumok alkalmazása az előnyök szempontjából hatékonyabbnak tűnik, mint a probiotikumok és prebiotikumok önmagukban. Vilgain probiotikumaink és Vilgain probiotikum komplexünk is ebbe a csoportba tartozik, ahol 15 bizonyítottan szimbiózis hatású probiotikus törzset és 30 milliárd élő probiotikus kultúrát élvezhet a bélrendszere.

Mikor érdemes probiotikumokat és szinbiotikumokat szedni?

A probiotikumok vagy szinbiotikumok megelőzésként és étrend‑kiegészítőként is alkalmazhatók a kezelés alatt. Használatuk leggyakrabban a következők során ajánlott:

  • olyan antibiotikumok szedésekor, amelyek megzavarják a bélmikrobiomot,
  • emésztési problémák esetén,
  • gyulladásos és autoimmun bélbetegségek (pl. Crohn‑betegség) esetén,
  • legyengült immunrendszer, vagy
  • terhesség és szoptatás.

A probiotikumok megelőzésként is alkalmazhatók külföldi utazások során, amikor a bélflóra gyakran megváltozik, ami úgynevezett utazási hasmenéshez vezethet. A probiotikumok egyre népszerűbbek a vegánok körében is, akik nem fogyasztanak probiotikumokban és prebiotikumokban gazdag élelmiszereket, például tejtermékeket.

A probiotikumok hosszú távú alkalmazása

A probiotikumok nem csak az akut problémákat kezelik. A probiotikumok hosszú távú használata serkenti a természetes védekezőképességet, csökkenti annak kockázatát, hogy az emésztőrendszert az emésztőrendszert érintő betegségeket okozó invazív baktériumtörzsek megtelepedjenek, és hozzájárul az általános belső jóléthez.

Probiotikumok és prebiotikumok az élelmiszerekben

A szinbiotikumok vagy probiotikus étrend‑kiegészítők használata mellett a bélflóra a normál étrend részeként is ápolható. Egyszerűen vegyünk be olyan élelmiszereket, amelyek probiotikumokban és prebiotikumokban gazdagok.

A legismertebb probiotikumokban gazdag élelmiszercsoportok közé tartozik a joghurt, a kefir, az acidofil tej vagy a tejföl. Aztán ott van még a juhtúró, az emmentáli, a penészes és más érlelt sajtok. A „nem tejtermék” források közül különösen említést érdemelnek a fermentált zöldségek (savanyú káposzta, erjesztett uborka, koreai kimchi vagy japán natto), az almaecet vagy a kombucha.

Az egyik legjobb prebiotikumnak az inulint, egy növényi eredetű oldható rostot tartják. Természetes módon a cikóriában (pl. cikóriaszirup formájában), a csicsókában, a fokhagymában, a hagymában vagy a spárgában fordul elő. Prebiotikus anyagokhoz juthatunk gyümölcsök, zöldségek vagy zabpehely fogyasztásával is. 

Mutass többet Mutass kevesebbet