Probiotikumok

Termékek: 6
Rendezés
:
Alapértelmezett
Speciális szűrők
Vilgain Probiotic Complex
Vilgain Probiotic Complex ⁠–⁠ 15 probiotikus törzs, 30 milliárd élő mikroorganizmus, támogatja az emésztést, az immunrendszert és a mentális állapotot
60 kapszula
153
6 290 Ft
Vilgain Probiotikumok
Vilgain Probiotikumok ⁠–⁠ 7 probiotikus törzs, 10 milliárd élő mikroorganizmus, támogatja az emésztést és az immunitást
60 kapszula
833
5 590 Ft
Vilgain Synbiotics+
Ingyenes szállítás
Vilgain Synbiotics+ ⁠–⁠ prebiotikumok és probiotikumok egyedülálló kombinációja, posztbiotikumokkal kiegészítve, pozitív hatással az emésztésre, a mikrobiomra és az általános egészségre
60 kapszula
40
8 490 Ft
Vilgain Probiotikum nőknek
Vilgain Probiotikum nőknek ⁠–⁠ támogatja a hüvelyi mikrobiom egyensúlyát és az optimális húgyúti működést, 5 probiotikus törzs, B-vitamin és tőzegáfonya kivonat.
30 kapszula
28
4 990 Ft
Vilgain Probiotikumok utazásra
Vilgain Probiotikumok utazásra ⁠–⁠ probiotikum élesztőből, ideális utazáshoz és antibiotikumok szedése mellett, ellenáll a gyomornedveknek, hőmérséklet-stabil
30 kapszula
11
4 990 Ft
Vilgain Everyday Vitality
❤️ Ajándékcsomag
Ingyenes szállítás
Vilgain Everyday Vitality ⁠–⁠ egy ajándékcsomag, tele nélkülözhetetlen étrend-kiegészítőkkel a mindennapi egészség támogatására
1 db
16
24 990 Ft

Szinbiotikumok és probiotikumok a bél egészségéért 

probiotikumok az egészséget elősegítő élő mikroorganizmusok, amelyek természetes módon fordulnak elő a szervezetünkben, különösen a bélben, ahol a mikroflóra részét képezik. A legismertebb probiotikus kultúrák a laktobacillusok, amelyek lebontják a laktózt és más cukrokat, valamint a bifidobaktériumok, amelyek pozitívan befolyásolják természetes ellenállóképességünket.

prebiotikumok az élelmiszerek nehezen emészthető részei, amelyek nagyrészt üzemanyagként szolgálnak a probiotikus kultúrák számára. A prebiotikumok bevitele tehát központi jelentőségű a probiotikus kultúrák megfelelő növekedéséhez és aktivitásához.

A probiotikumok és prebiotikumok kombinációja úgynevezett szinbiotikumokat  eredményez. A szinbiotikumok alkalmazása az előnyök szempontjából hatékonyabbnak tűnik, mint a probiotikumok és prebiotikumok önmagukban való szedése. Probiotikumaink és Vilgain probiotikum komplexünk is ebbe a csoportba tartozik, melyek szedésével 15 bizonyítottan szimbiotikus hatású probiotikus törzzsel és 30 milliárd élő probiotikus kultúrával gazdagodhat bélflórád. 

Mikor érdemes probiotikumokat és szinbiotikumokat szedni?

A probiotikumok vagy szinbiotikumok megelőzésként és étrend‑kiegészítőként is alkalmazhatók a kezelés alatt. Használatuk leggyakrabban a következők során ajánlott:

  • olyan antibiotikumok szedésekor, amelyek megzavarják a bélmikrobiomot,
  • emésztési problémák esetén,
  • gyulladásos és autoimmun bélbetegségek (pl. Crohn‑betegség) esetén,
  • legyengült immunrendszer, vagy
  • terhesség és szoptatás.

A probiotikumok megelőzésként is alkalmazhatók külföldi utazások során, amikor a bélflóra gyakran megváltozik, ami úgynevezett utazási hasmenéshez vezethet. Erre a célra a Saccharomyces boulardii élesztőprobiotikumok, más néven utazási probiotikumok alkalmasak.A probiotikumok egyre népszerűbbek a vegánok körében is, akik nem fogyasztanak probiotikumokban és prebiotikumokban gazdag élelmiszereket, például tejtermékeket.

A probiotikumok hosszú távú alkalmazása

A probiotikumok nem csak az akut problémákat kezelik. A probiotikumok hosszú távú használata serkenti a természetes védekezőképességet, csökkenti annak kockázatát, hogy az emésztőrendszerben az azt érintő betegségeket okozó invazív baktériumtörzsek megtelepedjenek, és hozzájárul az általános belső jóléthez.

Probiotikumok és prebiotikumok az élelmiszerekben

A szinbiotikumok vagy probiotikus étrend‑kiegészítők használata mellett a bélflóráról a normál étrenddel is gondoskodhatunk. Egyszerűen fogyasszunk olyan élelmiszereket, amelyek probiotikumokban és prebiotikumokban gazdagok.

A legismertebb probiotikumokban gazdag élelmiszercsoportok közé tartozik a joghurt, a kefir, az acidofil tej vagy a tejföl. Aztán ott van még a juhtúró, az emmentáli, a penészes és más érlelt sajtok. A „nem tejtermék” források közül különösen említést érdemelnek a fermentált zöldségek (savanyú káposzta, erjesztett uborka, koreai kimchi vagy japán natto), az almaecet vagy a kombucha.

Az egyik legjobb prebiotikumnak az inulint, egy növényi eredetű oldható rostot tartják. Természetes módon a cikóriában (pl. cikóriaszirup formájában), a csicsókában, a fokhagymában, a hagymában vagy a spárgában fordul elő. Prebiotikus anyagokhoz juthatunk gyümölcsök, zöldségek vagy zabpehely fogyasztásával is. 

Mutass többet Mutass kevesebbet