Étolaj spray

Termékek: 7
Rendezés
:
Alapértelmezett
Vilgain Avokádóolaj spray
Bestseller
Vilgain Avokádóolaj spray ⁠–⁠ kenyai Hass fajtából, praktikus adagolóval
200 ml
1266
2 490 Ft
Csomag összeállítása
-20 %
Vilgain Spray-ek ⁠–⁠ olajok és szószok kényelmes csomagolása spray-ben, könnyű adagolás, prémium minőségű összetevőkből készültek
10 760 Ft
13 450 Ft
Vilgain Ghee spray
Vilgain Ghee spray ⁠–⁠ laktózmentes, avokádóolajos, laktózmentes vaj spray, praktikus adagolóval
200 ml
542
2 790 Ft
Vilgain BIO Olívaolaj spray
Vilgain BIO Olívaolaj spray ⁠–⁠ hidegen sajtolt, extra szűz étolaj
200 ml
884
2 890 Ft
Vilgain Kókuszolaj spray
Vilgain Kókuszolaj spray ⁠–⁠ illatos Fülöp-szigeteki kókuszdióból, praktikus adagolóval
200 ml
710
2 790 Ft
Vilgain BIO avokádóolaj spray
Újdonság
Vilgain BIO avokádóolaj spray ⁠–⁠ prémium olaj hideg és meleg konyhába, praktikus adagolóval, kenyai Hass és Fuerte avokádókból.
200 ml
13
2 990 Ft
Vilgain BIO kókuszolaj spray-ben
Újdonság
Vilgain BIO kókuszolaj spray-ben ⁠–⁠ olaj palacsintákhoz vagy ázsiai ételekhez, praktikus adagolóval, ökológiailag fenntartható előállítás, 93% MCT tartalom
200 ml
5
3 290 Ft

Étkezési olajok spray‑ben

Csakúgy, mint a klasszikusok, a étolaj spray‑ek is tökéletesek sütéshez, főzéshez és hidegkonyhában is használhatók, ha csak "egy csepp olajat" adnánk valamihez. A spray lehetővé teszi az olaj egyenletes felvitelét, ami különösen hasznos egyenetlen felületeknél, pl. a muffinsütő zsírozása.
A legnagyobb előnye azonban a könnyebb és pontosabb adagolás, amit különösen azok fognak értékelni, akik minden kalóriát megszámolnak. Egy teáskanál, amely az általánosan használt mértékegységnek felel meg, körülbelül 5 g olajat tartalmaz, míg a permetezőben lévő olaj egyetlen nyomásával kevesebb, mint 2 g‑ot nyerünk, egyenletesen eloszlatva. 

Milyen olajat válasszunk?

Az étolaj spray kiválasztásánál különös figyelmet kell fordítani a minőségére, amely az adott termék összetétele alapján könnyen értékelhető - ideális esetben adalékanyagot nem tartalmaz. Ugyanilyen fontos kritérium az olaj használata. Minden olaj más ún. füstponttal rendelkezik, amely annak a mutatóját fejezi kie, amikor az olaj égni kezd, és nem alkalmas fogyasztásra:
avokádóolaj270 °C
repceolaj240 °C
olívaolaj 210 °C
kókuszolaj200 °C
napraforgóolaj 110 °C
A táblázatból jól látszik, hogy az avokádó vagy a repceolaj a legjobb a meleg konyhához. Bár egyesek számára meglepő lehet, a napraforgóolaj alkalmatlan és abszolút használhatatlan olaj ebből a szempontból. Míg az olívaolaj alkalmas hőkezelésre, az egészségvédő anyagok megőrzése érdekében hidegen sajtolt extra szűz olaj a hőkezelés során megromlik, és csökken a hasznos anyagok aránya. Ezzel átfogóan foglalkoztunk a növényi olajokról szóló cikkben.
Ha nem tudod, melyik étolaj spray‑t válaszd, próbáld ki Vilgain márkánkat, amely egyedülálló adagolásával levesz a lábadról. 
Mutass többet Mutass kevesebbet