Étolaj spray

Termékek: 7
Rendezés
:
Alapértelmezett
Vilgain Avokádóolaj spray
Bestseller
Vilgain Avokádóolaj spray ⁠–⁠ kenyai Hass fajtából, praktikus adagolóval
200 ml
1084
2 490 Ft
Csomag összeállítása
-20 %
Vilgain Spray-ek ⁠–⁠ olajok és szószok kényelmes csomagolása spray-ben, könnyű adagolás, prémium minőségű összetevőkből készültek
10 440 Ft
13 050 Ft
Vilgain Ghee spray
Vilgain Ghee spray ⁠–⁠ laktózmentes, avokádóolajos, laktózmentes vaj spray, praktikus adagolóval
200 ml
351
2 790 Ft
Vilgain BIO Olívaolaj spray
Vilgain BIO Olívaolaj spray ⁠–⁠ hidegen sajtolt, extra szűz étolaj
200 ml
708
2 690 Ft
Vilgain Kókuszolaj spray
Kód -15%
Vilgain Kókuszolaj spray ⁠–⁠ illatos Fülöp-szigeteki kókuszdióból, praktikus adagolóval
200 ml
612
2 590 Ft
AllNutrition Cooking spray
Ekkor várjuk a raktárba: minden nap
AllNutrition Cooking spray
Repce 200 ml
77
AllNutrition Cooking spray
Ekkor várjuk a raktárba: minden nap
AllNutrition Cooking spray
Vaj 200 ml
50

Étkezési olajok spray‑ben

Csakúgy, mint a klasszikusok, a étolaj spray‑ek is tökéletesek sütéshez, főzéshez és hidegkonyhában is használhatók, ha csak "egy csepp olajat" adnánk valamihez. A spray lehetővé teszi az olaj egyenletes felvitelét, ami különösen hasznos egyenetlen felületeknél, pl. a muffinsütő zsírozása.
A legnagyobb előnye azonban a könnyebb és pontosabb adagolás, amit különösen azok fognak értékelni, akik minden kalóriát megszámolnak. Egy teáskanál, amely az általánosan használt mértékegységnek felel meg, körülbelül 5 g olajat tartalmaz, míg a permetezőben lévő olaj egyetlen nyomásával kevesebb, mint 2 g‑ot nyerünk, egyenletesen eloszlatva. 

Milyen olajat válasszunk?

Az étolaj spray kiválasztásánál különös figyelmet kell fordítani a minőségére, amely az adott termék összetétele alapján könnyen értékelhető - ideális esetben adalékanyagot nem tartalmaz. Ugyanilyen fontos kritérium az olaj használata. Minden olaj más ún. füstponttal rendelkezik, amely annak a mutatóját fejezi kie, amikor az olaj égni kezd, és nem alkalmas fogyasztásra:
avokádóolaj270 °C
repceolaj240 °C
olívaolaj 210 °C
kókuszolaj200 °C
napraforgóolaj 110 °C
A táblázatból jól látszik, hogy az avokádó vagy a repceolaj a legjobb a meleg konyhához. Bár egyesek számára meglepő lehet, a napraforgóolaj alkalmatlan és abszolút használhatatlan olaj ebből a szempontból. Míg az olívaolaj alkalmas hőkezelésre, az egészségvédő anyagok megőrzése érdekében hidegen sajtolt extra szűz olaj a hőkezelés során megromlik, és csökken a hasznos anyagok aránya. Ezzel átfogóan foglalkoztunk a növényi olajokról szóló cikkben.
Ha nem tudod, melyik étolaj spray‑t válaszd, próbáld ki Vilgain márkánkat, amely egyedülálló adagolásával levesz a lábadról. 
Mutass többet Mutass kevesebbet