- BBQ (2)
- Brownie (1)
- Cookie (2)
- Csokoládé (15)
- Dió (1)
- Fahéj (3)
- Fehér csokoládé (3)
- Földimogyoró (18)
- Hús (2)
- Ízesítés nélkül (1)
- Juharszirup (2)
- Kakaó (4)
- Karamell (4)
- Kesudió (10)
- Kókusz (5)
- Mandula (21)
- Méz (2)
- Mogyoró (8)
- Mogyoróvaj (3)
- Pekándió (7)
- Sós karamell (6)
- Tej (3)
- Trópusi gyümölcs (1)
- Vanília (3)










Magvajak és -krémek
A magvajak és -krémek az egészséges táplálkozás kedvenc elemei közé tartoznak. Ennek a nagy népszerűségnek köszönhetően rengeteg ízvariációjuk született meg. A magvajak gazdagok jótékony olajokban, fehérjékben, rostban, antioxidánsokban, vitaminokban és ásványi anyagokban.
A magvajak használhatóak kásákba, joghurtba, pudingokba, palacsintára, pirítósra, vagy csak önmagukban is. Gyakran alkalmazzák őket sütéshez vagy szószok összetevőjeként is az ázsiai konyhában. Hosszútávú tárolásuk esetén az olaj elválhat a szilárd résztől. Ez azonban egy természetes velejárója, ilyenkor elegendő a vajat alaposan összekeverni.
Hogyan válasszunk magvajat?
A magvajak a diófélék pörkölésével, és az azt követő őrlésével készülnek, míg nem érik el a megfelelő állagot- általában választhatsz sima vagy ropogós vajak közül.
Választékunk:
- a 100%-os magvajak egyetlen dióféléből készülnek, hozzáadott cukor és egyéb adalékanyagok nélkül, ennek köszönhetően megőrzik egyedi ízüket. Kóstold meg 100%-os kesuból, pisztáciából, mandulából, török mogyoróból, pekándióból, kókuszból vagy földimogyoróból készült vajainkat.
- a fehérjekrémek minőségi fehérjével dúsítottak (általában tejsavó- vagy tejfehérjével). Ezeket a kenhető krémeket főként azok díjazzák, akik odafigyelnek megfelelő fehérjebevitelükre. Kipróbálhatod pl. Cheat Spread-ünket. De vigyázat, pikk‑pakk elfogy!
- az édes diókrémek tartalmaznak valamilyen édesítőszert is. Vigyázz azonban a mesterséges édesítőszerekre, melyektől sajnos néhány diókrém szó szerint hemzseg. Ha jó minőséget keresel, kóstold meg Sweet Nuts vajunk, melyből több mint 10 ízesítést kínálunk- és egyik jobb, mint a másik!
- a sós diókrémek nem túl elterjedtek, azonban ízük épp ugyanolyan fenséges. Alkalmasak sós csemegék vagy mártogatósok készítéséhez.
Minden magvaj esetében fontos megbizonyosodni róla, hogy valóban magvajról vagy -krémről van szó, és nemcsak annak látszatát kelti. A minőségi dióvajban nincs helye a pálmaolajnak, nagy mennyiségű cukornak, mesterséges színezékeknek vagy tartósítószereknek.