Ha több egészséges hüvelyest szeretnél beiktatni az étrendedbe, válaszd a fekete lencsét, az úgynevezett beluga lencsét. A beluga lencsének apró szemű, szokatlan színű és finoman diós íze van. Főzés közben nem fő szét, így levesekbe, salátákba vagy puliszkuszos currykbe való.
1 adag tartalmaz
- 422 kcal
- 60 g szénhidrát
- 7 g zsír
- 22 g fehérje
Adag 2
- 160 g sárgarépa
- 2 gerezd fokhagyma
- 50 g vöröshagyma
- 120 g fekete lencse
- 1 kanál kókuszolaj
- 1 kanál gyömbér
- 1 teáskanál curry fűszerek
- 250 g paradicsompasszata
- 200 ml kókusztej
- 300 ml víz
- 200 g édesburgonya
- 30 g bébispenót
- 2 kanál lime juice
- himalájai só
- bors
- jázminrizs
- petrezselyemlevél
Elkészítés
-
Melegítsük fel a kókuszolajat egy serpenyőben. Add hozzá az apróra vágott hagymát, a fokhagymát, a friss, finomra reszelt gyömbért, a felszeletelt sárgarépát, és párold kb. 2 percig.
-
Adjuk hozzá a curry fűszereket, a fekete lencsét és keverjük össze. Ezután adjuk hozzá a paradicsompasszátát, a kókusztejet és a vizet. Fedjük le a serpenyőt, és főzzük körülbelül 20‑25 percig. Szükség szerint adj hozzá vizet.
-
Adj hozzá a kockára vágott édesburgonyát, és főzd további 15 percig, amíg az édesburgonya megpuhul. Ízesítsük a curryt sóval, borssal és lime‑lével. A főzés vége felé keverd bele a bébispenótot, és miután megfonnyadt, vedd le a serpenyőt a tűzről.
-
A kész curryt apróra vágott petrezselyem- vagy korianderlevéllel díszítjük, és rizzsel tálaljuk.
Jó étvágyat!