Emésztőenzimek

Termékek: 1
Rendezés
:
Alapértelmezett
Vilgain Emésztőenzimek
Vilgain Emésztőenzimek ⁠–⁠ 7 növényi eredetű enzim, támogatja a laktóz, a fehérje és a szénhidrátok emésztését, javítja a tápanyagok hasznosulását
90 kapszula
2 890 Ft

Enzimeket tartalmazó étrend‑kiegészítők a jobb emésztésért

Az emésztőenzimek olyan biokémiai reakciók katalizátorai, amelyek összetett molekulákat bontanak le egyszerű molekulákra. Segítenek az optimális emésztésben, ezáltal az egyes tápanyagok hatékony felszívódásában. Az emésztőenzimek leginkább a belekben aktívak, és részben a szájban vagy a gyomorban is. Általánosságban megkülönböztetünk fehérjéket, szénhidrátokat, zsírokat és nukleinsavakat lebontó enzimeket.

Mikor kell emésztőenzimeket szedni?

Az emésztőenzimeket tartalmazó étrend‑kiegészítők azoknak válik hasznára, akiknek az emésztőenzim‑termelődése csökkent, a műtét utáni felépülés során vagy a laktóz‑intoleranciában szenvedőknek (laktáz enzimet tartalmazó étrend‑kiegészítők). Hatásukat azonban az emésztés támogatására is lehet használni akut problémák esetén, amikor a szervezet nem képes megemészteni bizonyos élelmiszer-összetevőket. Ilyenkor jelentkezik a puffadás, a felfúvódás, a hasi fájdalom vagy a hasmenés.

Az emésztőenzimeket addig kell szedni, amíg az emésztési problémák fennállnak, de az étkezés során hosszú távon is szedhetők. Az emésztőenzimek gyógyszerekkel együtt való szedése esetén javasolt kikérni az orvos tanácsát.

Emésztőenzimek az élelmiszerekben

Egyes emésztőenzimek bizonyos élelmiszerekben eleve jelen vannak. Az enzimek legjobb természetes forrásai a gyümölcsök (ananász, papaya, mangó vagy banán), az erjesztett zöldségek (pl. népszerű a koreai kimchi) vagy az erjesztett tejtermékek, mint például a kefír.

Mutass többet Mutass kevesebbet