Gurtnik

Termékek: 1
Rendezés
:
Alapértelmezett
Vilgain Gurtnik
Vilgain Gurtnik ⁠–⁠ erősíti a fogást és támogatja a maximális emelési súlyt, kényelmes és tartós anyagból
1 pár fekete
1 990 Ft

Mikor és hogyan használjuk a gurtnikat?

gurtnik textilből vagy bőrből készült fitnesz segédeszközök, amelyek a csuklóra és az alkarra gyakorolt csökkentett nyomásnak köszönhetően szilárd és biztonságos fogást biztosítanak, amire aztán nem kell összpontosítani. Lehetővé teszik, hogy nagyobb súlyokat emelj fel, vagy több ismétlést hajts végre. Többféle típus közül választhatunk:

  • wrap snatches valószínűleg a legsokoldalúbb típus, mivel lehetővé teszi a fogás könnyű elengedését. Alkalmasak húzódzkodáshoz vagy rúdgyakorlatokhoz. Használatukhoz egyszerűen csak vezesd át a csuklódon a hurkot, és a tengely másik oldaláról tekerd fel a maradékot.
  • nyolcas gurtnik biztos fogást biztosítanak, de nem lehet őket könnyen kioldani. A pántok felhelyezése úgy történik, hogy a csuklót áthúzzuk az egyik hurkon, a pántot a tengely alá tekerjük, majd a csuklót áthúzzuk a másik hurkon. A csattok olyan gyakorlatokhoz alkalmasak, mint a deadlifts vagy a trapézemelés.
  • horgos gurtnik kiküszöbölik az erős fogás szükségességét, mivel az összes súlyt a csuklóra helyezik át. Szinte minden olyan gyakorlathoz alkalmasak, ahol húzódzkodó mozgás van.

A gurtnikat leggyakrabban a hát erősítésére használják, ahol nagyobb hangsúlyt lehet fektetni az edzendő izomra, mivel nem fárad el idejekorán a kéz. Az edzőkesztyű vagy a kézkréta szintén segít a jobb fogásban.

Mutass többet Mutass kevesebbet