








Cukormentes magvajak
A 100%-os magvajak jellemzője, hogy összetételük teljesen tiszta, hozzáadott cukor és só nélkül. Az édes vagy fehérjekrémekhez hasonlóan tökéletesek például kásákhoz vagy joghurtokhoz, kiváló minőségük révén sütéshez vagy főzéshez is kiváló alapanyagként szolgálnak. A 100%-os magvajak általában csak egy dióféléből készülnek, de tartalmazhatnak akár több diófélét is. Kínálatunkban megtalálhatók:
- a földimogyoróvajak az utóbbi idők legnépszerűbb "fitnesz" ételei közé tartoznak, mivel magas fehérjetartalommal büszkélkedhetnek. Igen, tudjuk, a földimogyoró gyakorlatilag hüvelyes, de mégiscsak földimogyorónak hívják, szóval ...
- a kesudióvaj egy édesebb magvaj az eleve magasabb szénhidráttartalma miatt. Így remek alternatívája lehet a hozzáadott cukrot tartalmazó édes diófélékből készült krémeknek.
- a kókuszvaj a kókuszdióból nyert pép habarásával készül. Lágy, egzotikus jelleget ad az ételeknek. A vajat házi kozmetikumokban is használják.
- a mogyoróvaj íze eleve édes. Különösen gazdag az ún. piemonti mogyoróvaj íze, melynek szabályozott előállítása során a minőségre kerül a hangsúly.
- a mandulavajra enyhén kesernyés íz a jellemző, ezt az őrölt mandulahéj okozza. Édesebb változata a hántolt mandulából készült vaj.
- a pekándióvaj a dióvajak ízletesebb, zsiradékban gazdagabb változata.
- a pisztáciavaj első pillantásra felismerhető a színéről. Gazdagabb antioxidánsokban és természetesen előforduló növényi színezékekben, amelyek jótékonyan hatnak a szem egészségére.
A 100%-os magvajaknál gyakori jelenség, hogy a magolaj elválik a szilárd alkotórésztől. Ez azonban nem hiba, hanem a magvajak normális tulajdonsága, és egy alapos keveréssel orvosolható.
