Omega-3

Termékek: 5
Rendezés
:
Alapértelmezett
Csomag összeállítása
-8 %
Regenerációs csomag ⁠–⁠ fokozd az edzés utáni regenerációt egy mikrotápanyagokban gazdag fehérjével vagy fehérjés nasival
19 268 Ft-tól
20 850 Ft
Vilgain Omega-3
Vilgain Omega-3 ⁠–⁠ a trigliceridek természetes formája, magas oxidatív stabilitás, az EPA és a DHA hozzájárul a látás, az agy és a szív egészségének támogatásához.
25 mm 60 kapszula
664
4 990 Ft
Vilgain Omega-3
Vilgain Omega-3 ⁠–⁠ a trigliceridek természetes formája, magas oxidatív stabilitás, az EPA és a DHA hozzájárul a látás, az agy és a szív egészségének támogatásához.
16 mm 90 kapszula
664
4 990 Ft
Vilgain Vegán Omega-3
Ingyenes szállítás
Vilgain Vegán Omega-3 ⁠–⁠ telítetlen EPA és DHA savak tengeri algából, D3- és K2-vitaminnal dúsítva, gyorsan felszívódó folyékony formában.
90 ml
15
11 990 Ft
Vilgain Ligetszépe olaj
Ekkor várjuk a raktárba: za 2 dni
Vilgain Ligetszépe olaj ⁠–⁠ pozitív hatás a női jóllétre, segít a menstruációs komfortérzet biztosításában, 1000 mg hidegen sajtolt olaj minden egyes gélkapszulában.
90 kapszula
20

Omega‑3‑zsírsavak 

Az omega‑3 zsírsavak az egészségre jótékony hatást kifejtő zsírok egy csoportja, amelyek pozitív hatással vannak a szervezetünk működésére. Ezek olyan esszenciális tápanyagok, amelyeket szervezetünk nem képes saját maga előállítani, ezért a bevitelük az étrendünkön múlik. A legfontosabb omega‑3 zsírsavak az eikozapentaénsav (EPA) és a dokozahexaénsav (DHA).

Az omega‑3 hatásai

Az omega‑3 zsírsavak fő hatása a közvetlenül kifejtett (gyulladáscsökkentő) hatás az omega‑6 zsírsavakkal szemben, amelyek sokkal gyakoribbak az emberi táplálékban, és gyulladáscsökkentő a hatásuk (az emberi szervezet egyfajta védekező mechanizmusa). Ezenfelül az omega‑3‑zsírsavak bevitele:

  • csökkenthetik a szív- és érrendszeri betegségek kockázatát,
  • elősegíthetik a szem és az agy egészségét,
  • segíthetnek a depresszió és a szorongás leküzdésében,
  • elősegíthetik a magzat megfelelő fejlődését a terhesség alatt,
  • felgyorsíthatják a sporttevékenység utáni regenerációt. 

Az omega‑3 szedése

Az omega‑3 ideális bevitele az omega‑6 zsírsavak bevitelén múlik, amelyek a legtöbb növényi olajban megtalálhatók. Az étrendben jelenlévő omega‑6 és omega‑3 zsírsavak aránya ideális, ha nem több, mint 3:1. Manapság azonban nem ritka a 20:1 arány sem.

Az omega‑3 forrásai

A tengeri algákat és a fitoplanktonokat az omega‑3 zsírsavak legjobb minőségű forrásai között tartják számon. Velük táplálkoznak a kis rákfélék vagy zsíros tengeri halak (lazac, szardínia és makréla), amelyeket aztán az emberek beiktatnak az étrendjükbe - akár az ételekben, vagy akár étrend‑kiegészítő formájában.

A közelmúltban felfedezett ún. krill olaj olyan kis rákfélékből készül, amelyek a tiszta antarktiszi vizekben élnek, és nincsenek mérgező fémekkel szennyezve. Ráadásul a krillolaj sokszorosan gazdagabb antioxidánsokban. A növényi eredetű élelmiszerek általában nem számítanak jó omega‑3 zsírsavforrásnak (kivéve a tengeri algákat).

Mutass többet Mutass kevesebbet