Kollagén

Termékek: 8
Rendezés
:
Alapértelmezett
Vilgain Grass-Fed Kollagén peptidek
Grass-Fed
Ingyenes szállítás
Vilgain Grass-Fed Kollagén peptidek ⁠–⁠ 100% tisztán hidrolizált kollagén az egészségesebb bőrért, hajért, körmökért és ízületekért
300 g
123
8 990 Ft
Vilgain Joint Support
Grass-Fed
Ingyenes szállítás
Vilgain Joint Support ⁠–⁠ ízületi táplálék aktív egyéneknek, ápolja az ízületeket, szalagokat és inakat, friss trópusi ízesítéssel
Papaya 360 g
94
9 990 Ft
Vilgain Kollagén komplex
Ingyenes szállítás
Vilgain Kollagén komplex ⁠–⁠ három márkás kollagénforrás, frissítő íz, ápolja a bőrt, a körmöket és a hajat.
Körte és barack 300 g
129
9 990 Ft
Vilgain Kollagén komplex
Ingyenes szállítás
Vilgain Kollagén komplex ⁠–⁠ három márkás kollagénforrás, frissítő íz, ápolja a bőrt, a körmöket és a hajat.
Eper és banán 300 g
51
9 990 Ft
Vilgain Hal kollagén komplex
Vilgain Hal kollagén komplex ⁠–⁠ 2500 mg márkás hal kollagén, támogatja a bőr rugalmasságát, a haj és a köröm erejét. Öt szinergikus összetevővel
150 kapszula
19
5 190 Ft
Vilgain Hidrolizált halkollagén
Ingyenes szállítás
Vilgain Hidrolizált halkollagén ⁠–⁠ ápolja a bőrt, a hajat és a körmöket, támogatja az ízületek egészségét, por formájában instant ital készítéséhez, prémium gyártás
Ízesítés nélkül 250 g
7
8 490 Ft
Vilgain Kollagénital + C-vitamin
Újdonság
Vilgain Kollagénital + C-vitamin ⁠–⁠ támogajta a bőr feszességét, a körmök egészségét és az ízületek működését, friss instant ital sztíviával édesítve, grass-fed kollagén peptidekkel
Narancs 200 g
1
4 590 Ft
Myprotein Collagen Protein
Ekkor várjuk a raktárba: minden nap
Myprotein Collagen Protein
1000 g
8

Kollagén a bőr, az ízületek és a haj számára

kollagén egy vízben nem oldódó fehérje, amely pótolhatatlan szerepet játszik az emberi szervezetben. A kollagén a csontok, ízületek, inak, bőr, haj és köröm alapvető építőeleme, amelyekben megfelelő szilárdságot és rugalmasságot biztosít. 20 és 30 éves kor között a szervezet természetes kollagéntermelése csökken, ami a bőr rugalmasságának csökkenéséhez, a haj és a körmök minőségének romlásához, valamint mozgásszervi fájdalmak fellépéséhez vezet.

A szervezet kollagénraktárai húslevesek, hús, hal, hal, tenger gyümölcsei vagy tojásfehérje rendszeres fogyasztásával feltölthetők. A kollagént tartalmazó étrend‑kiegészítők megfelelő alternatívát jelentenek. A kollagéntermelés fokozható a C‑vitamin szedésével is, ami részt vesz a szervezet kollagéntermelésében.

Hogyan válasszuk ki a kollagént?

Többféle kollagén létezik, amelyek fontosak az emberi szervezet számára. Az I‑es típusú kollagén, amely a szervezetben lévő összes kollagén 90 %-át teszi ki, és a bőrben, a csontokban vagy az inakban van jelen, a legtöbb étrend‑kiegészítőben megtalálható. A II‑es típusú kollagén, ami a porcokat alkotja, szintén fontos.

A kollagén formája

A megfelelő étrend‑kiegészítő kiválasztásának fontos kritériuma a kollagén formája, amely a feldolgozás módjában és az emberi szervezetre kifejtett hatásában is különbözik:

  • hidrolizált kollagént a kollagén enzimatikus hasításával állítják elő, rövidebb láncokból álló, könnyebben hasznosítható formára, az ún. kollagén peptidekre. A hidrolizált kollagén egyes fehérjék és a kollagén építőanyagaként szolgál;
  • natív kollagén a testünkben található kollagén természetes formája. Az emberi szervezetben ellensúlyozza azokat a biológiai folyamatokat, amelyek korlátozzák a kollagéntermelést. Ezt a funkciót egyes ízületi betegségeknél használják;
  • zselatint a nyers kollagén főzésével nyerik, és a kollagén peptidekhez hasonlóan denaturált kollagén. A zselatint desszertek és édességek készítéséhez használják; kismértékű hasznosulása miatt nem alkalmas kollagénes étrend‑kiegészítőként.

Kollagén forrása alapján

A kollagén étrend‑kiegészítőket aszerint is kiválaszthatjuk, hogy milyen forrásból származnak. A leggyakoribbak a sertés-, a szarvasmarha- és a tengeri kollagén, amelyek szerkezetükben és összetételükben különböznek egymástól:

  • sertés- és szarvasmarha‑kollagén leginkább sertés- vagy marhahús bőréből készül, és a nagyobb molekulatömeg miatt nehezebben szívódik fel, mint a tengeri kollagén. Másrészt nagyobb mennyiségben tartalmazza a prolin nevű aminosavat, ami részt vesz a szilárdságot elősegítő kollagéntermelésében. Ez teszi ezeket a forrásokat alkalmasabbá ízületi táplálékkiegészítőként.
  • A tengeri kollagén más néven hal kollagén, kagylókból és a halak bőréből és pikkelyéből készül. A sertés- és marhahúsból származó kollagénhez képest könnyebben felszívódik és nagyobb arányban tartalmaz I‑es típusú kollagént, így alkalmas szépségápolási kiegészítőként.

A kollagén felhasználása

A pozitív hatások megfigyeléséhez a kollagént legalább 8‑12 héten át kell szedni. A hidrolizált kollagén esetében napi 2500 g‑os adag ajánlott, ami a forrás és a felhasználási cél alapján változik, ezért mindig célszerű a megadott utasításokat követni. A natív kollagén esetében az ajánlott adag 10‑40 mg között van naponta. Az ízesítetlen kiegészítőknek lehet némi utóíze, ami "elfedhető", ha a kollagént teába, kávéba, gyümölcslébe vagy turmixokba keverjük.

A kollagént tartalmazó étrend‑kiegészítők megvásárolhatók magukban (leggyakrabban por vagy kapszula formájában) vagy egy komplex étrend‑kiegészítő részeként. Termékeink közül kipróbálhatod a Vilgain Grass‑Fed kollagén peptideket, ami 100 % szarvasmarhából származó hidrolizált kollagén, átfogó ízületi táplálékként a Vilgain Jonit Supportot vagy a Vilgain Kollagén komplexet a bőr, a haj és a köröm egészségi állapotának a támogatására.

Mutass többet Mutass kevesebbet