















Tejsavófehérje‑izolátum
A tejsavófehérje‑izolátum (WPI - Whey Protein Isolate) mikroszűrési eljárással előállított tejsavófehérje, amelynek fehérjetartalma 85‑95%. A koncentrátumhoz képest alacsony zsír- és szénhidráttartalom jellemzi. A hidrolizátum esetében ez a bemeneti fehérjétől függ.
Miért érdemes tejsavófehérje‑izolátumot választani?
Összetételéből adódóan az izolátum a tejsavófehérje legtisztább formája, mégsem túl gyakori fehérje. Fő jellemzői közé tartoznak:
- magas fehérjetartalom,
- gyors és könnyű emésztés,
- ideális verseny előtti étrendhez - nem növeli a zsír- és szénhidrátbevitelt,
- magas biológiai értékű fehérje,
- természetes BCAA-tartalom.
A tejsavó-izolátumok általában laktózérzékenyek számára is megfelelő fehérjekiegészítők, de ez mindig az egyéni érzékenységtől függ. A koncentrátumhoz képest magasabb beszerzési árat az előállítási módszer és a maradék magas fehérjetartalom okozza. Az alacsony szénhidrát- és zsírtartalom kevésbé vonzó ízt eredményez.
Próbáld ki a prémium minőségű, minimális cukorral készült Grass‑Fed Whey Protein Isolate-ot vagy a Clear Whey Isolate, egy frissítő italt, amely elfeledteti a tejes ízt, ami minden tejsavófehérje esetében jellemző. Egyedülálló termék a Fehérjepor sütéshez, amely fehérjedús és rugalmas textúrát biztosít bármely desszertnek.