A Banana bread új formát kapott, ezeknek a puha csokoládés muffinoknak a formájában. Valószínűleg ez a legfinomabb banános muffin, amit valaha sütöttél. Szóval ne döbbenj meg. Javasoljuk, hogy túlérett banánt használj a muffinokhoz, hogy pont a megfelelő ízvilágot kapd. Melegen a legjobbak, de másnap reggelire vagy uzsonnára is remek szolgálatot tesznek.
1 adag tartalma
- 221 kcal
- 23 g szénhidrát
- 11 g zsír
- 10 g fehérje
8 adag
- 2 banán
- 2 tojás
- 120 g zsírszegény görög joghurt
- 50 g ghí
- 130 g sima liszt
- 10 csepp vanília kivonat
- 1 teáskanál sütőpor
- 40 g étcsokoládédarabok
- 40 g tejcsokoládé cupcakes
- 60 g fehérje sütéshez
Elkészítés
-
A megpuhított vajat az édesítőszerrel felverjük, és hozzáadunk 2 szobahőmérsékletű tojást. Az egészet keverőgéppel habosra keverjük.
-
Adjunk hozzá 2 pépesített túlérett banánt és a vaníliakivonatot.
-
A második tálban keverd össze a száraz hozzávalókat - lisztet, finom zabot, sütőport, fehérjét és egy csipet sót. Add mindezt a nedves keverékhez.
-
Végül keverd bele az apróra vágott csokoládét.
-
Töltse meg a muffinformákat a tésztával, és 160 fokon süsd kb. 25 percig. Sütés után hagyjuk kissé kihűlni, melegen a legjobb.