A Banana bread új formát kapott, ezeknek a puha csokoládés muffinoknak a formájában. Valószínűleg ez a legfinomabb banános muffin, amit valaha sütöttél. Szóval ne döbbenj meg. Javasoljuk, hogy túlérett banánt használj a muffinokhoz, hogy pont a megfelelő ízvilágot kapd. Melegen a legjobbak, de másnap reggelire vagy uzsonnára is remek szolgálatot tesznek.
1 adag tartalmaz
- 206 kcal
- 18,6 g szénhidrát
- 11,6 g zsír
- 7,3 g fehérje
Adag 8
- 65 g vaj
- 60 g porított édesítőszer
- 2 tojás
- 150 g banán
- 100 g tönkölybúzaliszt
- 35 g zabpehely
- 30 g fehérje fahéjas tekercs
- 1 csipet só
- 1,5 teáskanál sütőpor
- 1 teáskanál vanília kivonat
- 60 g étcsokoládé
Elkészítés
-
A megpuhított vajat az édesítőszerrel felverjük, és hozzáadunk 2 szobahőmérsékletű tojást. Az egészet keverőgéppel habosra keverjük.
-
Adjunk hozzá 2 pépesített túlérett banánt és a vaníliakivonatot.
-
A második tálban keverd össze a száraz hozzávalókat - lisztet, finom zabot, sütőport, fehérjét és egy csipet sót. Add mindezt a nedves keverékhez.
-
Végül keverd bele az apróra vágott csokoládét.
-
Töltse meg a muffinformákat a tésztával, és 160 fokon süsd kb. 25 percig. Sütés után hagyjuk kissé kihűlni, melegen a legjobb.