Vasárnap este eltöltesz egy kis időt a tűzhely mellett, és szinte az egész következő hétre végeztél a reggelivel. És ez praktikus, nem igaz?
A megsült zabkását elegánsabb kockákra is vághatod, és joghurttal és juharsziruppal tálalhatod desszertként. Garantáljuk, hogy még a legnagyobb tortaevők is megnyalják majd a tízüket.
Elkészítés
-
Melegítsük elő a sütőt 170 °C‑ra.
-
Egy nagy tálban keverd össze a száraz hozzávalókat - zabpehely, sütőpor, len- és chia mag, fehérje és fahéj.
-
Következő lépésben hozzáadjuk a tejet és a pépesített banánt és tésztát készítünk, amibe végül belekeverjük a málnát.
-
A tésztát öntsük a formába, szórjuk meg mandulaszeletekkel és süssük kb. 30 percig. A felszínnek aranybarnára kell sülnie, a közepének pedig szép puhának kell lennie.
-
Tálalhatjuk úgy, ahogy van, vagy fehér joghurttal és juharsziruppal. De természetesen a fantáziának nincsenek határai.
-
Ha kipróbálod a sült zabpelyhet, ne felejts el készíteni egy szép fotót, és oszd meg az Instagramon a @vilgainrecipes hasteggel.
Jó étvágyat!