Emlékszel a vakondtúrás tortára a gyerekkorodból? Nem akarsz lemondani róla? Akkor itt van neked valami - vakondtúrás torta pohárban!
A klasszikus süteményhez tortához képest jóllakat a magas fehérjetartalmának köszönhetően. Remek nassolnivaló, reggeli és desszert is lehet belőle. Az üveget magaddal viheted a munkahelyedre vagy az iskolába, legalább nem csinálsz rendetlenséget a felvágásakor.
1 adag tartalma
- 295 kcal
- 22 g szénhidrát
- 11 g zsír
- 27 g fehérje
4 adag
- 60 g teljes kiőrlésű tönkölybúzaliszt
- 25 g ghí
- 20 g kakaó
- 10 g kókuszcukor
- 60 g mandulaital
- 5 g sütőpor
- 1 tojás
- 1 csipet só
- 350 g zsírszegény görög joghurt
- 60 g banánfehérje
- 20 g csoki csipsz
- 1 banán
Elkészítés
-
Korpusz:Egy kisebb tepsit béleljünk ki sütőpapírral, és melegítsük elő a sütőt 170 °C‑ra.
-
Keverjük össze a lisztet, a fehérjét, a cukrot, a sót és a sütőport egy tálban. Olvasszuk fel a ghít (vagy vajat) a csokoládéval, és hagyjuk egy kicsit hűlni. Ezután öntsük a keveréket a száraz hozzávalókkal tálba. Add hozzá a tojást és a tejet, és keverj össze mindent egynemű tésztává, amit aztán önts az előkészített, sütőpapírral bélelt tepsibe . Az előmelegített sütőben 8‑10 percig sütjük. Sütés és részleges kihűlés után morzsoljuk össze a tésztát.
-
Krém:
A csokoládét apró darabokra vágjuk. Keverjük fel a görög joghurtot egy banánpürével. Végül adjuk hozzá az apróra vágott csokoládét. A másik banánt szeletekre vágjuk.
-
Készíts elő 4 poharat, és mindegyik aljára tegyél kb. 3 evőkanálnyi morzsolt süteményt. Ragassz néhány banánkarikát a pohárra, rétegezd rá a krémet, végül szórd meg a maradék morzsolt tortával.
-
Jó étvágyat!







