Figyelem! Itt egy újabb tipp, hogyan lehet a legtöbbet kihozni a szezonális cukkiniből. Ezúttal sárgarépával kombinálva. A cukkinis‑répás tócsni csak egy könnyű zöldségsalátával vagy akár házi édesburgonyás krumplival is fogyaszthatjuk.
Elkészítés
-
A reszelt cukkiniből és sárgarépából nyomjuk ki a felesleges vizet (a cukkinit durván, a sárgarépát finomra reszeljük). A keveréknek teljesen száraznak kell lennie. Adjuk a két tojást, a reszelt sajtot, a lisztet és az apróra vágott sonkát a zöldségekhez. Enyhén sózzuk, és jól keverjük össze.
-
Kanalazzuk a keveréket egy forró, olajjal kikent serpenyőbe, és formázzunk belőle kb. 1 cm magas tócsnit. Süssük mindkét oldalát 5‑7 percig.
-
Tálaljuk salátával és sóval és fokhagymával ízesített görög joghurttal. De ha nem szereted a fokhagymát, bármilyen Vilgain mártás vagy szósz remekül illik a tócsnikhoz.
-
Jó étvágyat!