A ropogós kukoricapehely‑kabátba bújtatott szaftos nuggetek sokkal jobbak, akár úgy döntesz, hogy kenyérbe rejted őket egy horvátországi kiránduláshoz, akár úgy, hogy ünnepi ebéddel leped meg a családot. Ráadásul, ahogy nálunk megszokott, sokkal egészségesebbek is!
1 adag tartalma
- 319 kcal
- 28 g szénhidrát
- 3 g zsír
- 45 g fehérje
2 adag
- 300 g csirkemell
- 150 g fehér joghurt
- 60 g cornflakes
- 1 kanál szárított fokhagyma
- 1 kanál szárított hagyma
- 1 teáskanál piros paprika
- só
- bors
Elkészítés
-
A nuggets sütőben sütve vagy tapadásmentes serpenyőben olaj nélkül ropogósra sütve is elkészíthető. Ha a sütés mellett dönt, melegítse elő a sütőt 200 °C‑ra. -
A csirkemellet megmossuk, megtisztítjuk és a kívánt méretű nuggetsre vágjuk.
-
Egy tálban keverjük össze a joghurtot, a szárított fokhagymát, a hagymát, a paprikát, a sót és a borsot.
-
Pépesítsd vagy törd össze a kukoricapelyhet egy zacskóban.
-
A csirkét először egyenletesen bevonjuk a joghurttal, majd a kukoricapehely‑morzsával.
-
A becsomagolt húsdarabokat helyezd sütőpapírral bélelt tepsibe, és előmelegített sütőben kb. 20 percig süsd. Sütés közben forgassa meg a húst, hogy egyenletesen átsüljön.
Ha van tapadásmentes serpenyője, akkor azon is megsütheti a nuggetseket. Ez körülbelül feleannyi időt vesz igénybe.
-
A nuggetseket tökéletesen kiemeli egy könnyű joghurtos vagy mustáros mártogatós.
Jó étvágyat!