Unod már a serpenyőben sült csirkemellet, grillfűszerekkel? Mi is!Ma megmutatjuk, hogyan lehet egyszerűen és gyorsan elkészíteni ezt a rendkívül anabolikus ételt egy kicsit más módon. Különösen értékelni fogod ennek a receptnek a nem mindennapi ízharmóniáját. Az édes‑savanyú szósz mindössze öt olyan összetevőből áll, amelyek valószínűleg megtalálhatóak otthon.
Elkészítés
-
Egy nagy serpenyőben keverjük össze a vizet, a borecetet, a mézet, a ketchupot és a szójaszószt, melegítsük össze az egészet. Keverjünk el 5 g kukoricakeményítőt két teáskanál vízben, és adjuk a többi hozzávalóhoz. Hagyjuk a mártást lassan, állandó keverés mellett főni, majd öntsük egy tálba. -
Töröld meg vagy öblítsd le a serpenyőt. Süssük meg az apróra vágott csirkemellet 5 g kukoricakeményítővel elkeverve olajon. Add hozzá a paprikát, és addig párold, amíg a hús és a paprika egy része megbarnul. Végül öntsd a csirkére az édes‑savanyú szószt, párold még néhány percig, és kész is. Tálaljuk rizzsel, szezámmaggal díszítve.