Unod már a serpenyőben sült csirkemellet, grillfűszerekkel? Mi is!Ma megmutatjuk, hogyan lehet egyszerűen és gyorsan elkészíteni ezt a rendkívül anabolikus ételt egy kicsit más módon. Különösen értékelni fogod ennek a receptnek a nem mindennapi ízharmóniáját. Az édes‑savanyú szósz mindössze öt olyan összetevőből áll, amelyek valószínűleg megtalálhatóak otthon.
1 adag tartalmaz
- 308 kcal
- 30 g szénhidrát
- 7 g zsír
- 32 g fehérje
Adagra 2
- 260 g csirkemell
- 80 ml víz
- 25 ml ecet
- 30 g méz
- 30 g ketchup
- 20 g lupin amino szósz
- 10 g kukoricakeményítő
- 10 g olaj
- 1 sárga paprika
- 1 piros paprika
Elkészítés
-
Egy nagy serpenyőben keverjük össze a vizet, a borecetet, a mézet, a ketchupot és a szójaszószt, melegítsük össze az egészet. Keverjünk el 5 g kukoricakeményítőt két teáskanál vízben, és adjuk a többi hozzávalóhoz. Hagyjuk a mártást lassan, állandó keverés mellett főni, majd öntsük egy tálba.
-
Töröld meg vagy öblítsd le a serpenyőt. Süssük meg az apróra vágott csirkemellet 5 g kukoricakeményítővel elkeverve olajon. Add hozzá a paprikát, és addig párold, amíg a hús és a paprika egy része megbarnul. Végül öntsd a csirkére az édes‑savanyú szószt, párold még néhány percig, és kész is. Tálaljuk rizzsel, szezámmaggal díszítve.