Anyukám kakaós‑vajas tejbegríze szívtipró, ez nem kérdés. De némi fehérjét nagyítóval kell benne keresni.
Így hát, amikor anya nem figyelt, fitneszkézbe vettük ezt a jó öreg klasszikust, adtunk hozzá egy kis fehérjét, és tada! Egy táplálkozásilag kiegyensúlyozott finomság egy kiadós adag nosztalgiával a világon!
1 adag tartalmaz
- 480 kcal
- 63 g szénhidrát
- 8 g zsír
- 39 g fehérje
Adagra 1
- 100 ml tej
- 200 ml víz
- 60 g búzadara
- 25 g Grass Fed Whey Protein
- 50 g túró
Elkészítés
-
Öntsük össze a tejet és a vizet.
-
Öntsük a folyadék 3/4-ét egy lábasba, adjuk hozzá a búzadarát (használhatunk például rizsbúzadarát, tönkölybúzadarát...), és állandó keverés mellett főzzük, amíg besűrűsödik.
-
Keverd el a fehérjeport a maradék tejes keverékben, és a főzés vége felé add hozzá. Főzd még néhány percig, amíg a zabkása olyan állagú nem lesz, amilyet szeretnél.
-
Végül keverj bele a túrót.
-
Tálaljuk kakaó és édesítőszer keverékével megszórva, olvasztott ghível meglocsolva.
-
Ne felejtsd el megosztani velünk a búzadarás zabkását az Instagramon a @aktinreceptek címkével.
Jó étvágyat!