Tudod, mi a jó a zabpehelyben? Hogy rendkívül ízletes dolog. Ráadásul millióféleképpen elkészítheted. Az elkészítése 3‑10 percet vesz igénybe. Attól függ, mennyire sietsz. Ma 3 elkészítési módot mutatunk neked.
1 adag tartalmaz
- 397 kcal
- 34 g szénhidrát
- 12 g zsír
- 32 g fehérje
Adag 3
- 45,1 g zabpehely
- 30 g protein sós karamell
- víz
- gyümölcs
- 15 g mogyoróvaj
- 45 g zabpehely
- 160 ml víz
- 30 g fehérje fahéjas tekercs
- gyümölcs
- 15 g mogyoróvaj
- 45 g zabpehely
- 30 g vaníliafehérje
- gyümölcs
- 15 g mogyoróvaj
- víz
Elkészítés
-
Szuper gyors változat főzés nélkül
Tegyük a pelyhet egy tálba, öntsük rá a forró vizet, hagyjuk állni egy kicsit, majd keverjük bele a fehérjét. Díszítsd gyümölccsel és dióvajjal. Ízletes, tápláló és három perc alatt kész. Nincs több kifogás arra, hogy nincs időd.
-
Mikrohullámú változat
Ha a zabkását inkább főzve szeretjük, és nincs időnk vagy nem akarjuk összekoszolni a lábast, a mikrohullámú sütő tökéletes. Öntsünk körülbelül 4‑szeres mennyiségű vizet a zabpehelyre. Keverjük össze, és tegyük a mikrohullámú sütőbe másfél percre.
Hagyjuk óvatosan kihűlni, majd keverjük bele a fehérjét, adjuk hozzá a gyümölcsöt, dióvajat és már fogyaszthatjuk is.
-
Egy jó öreg klasszikus
A zabkása elkészítésének ez a módja inkább a durvább zabpehelyhez alkalmas, mivel a zabkása sűrű állagúvá fő a fazékban.
Tegyük a zabot egy lábasba, fedjük le vízzel, és forraljuk fel. Időnként megkeverve főzzük néhány percig (a pehely fajtájától függően), szükség esetén vizet adunk hozzá. Az így kapott állagnak nagyon sűrűnek kell lennie. Kapcsoljuk le a tűzhelyet, hagyjuk a pelyhet kissé kihűlni, és végül keverjük bele a fehérjét. Öntsd a zabkását egy tálba, díszítsd gyümölcsökkel és dióvajjal, és máris kész az egészséges, ízletes étel.