Számtalanszor elmondtuk már, hogy az Vilgain zabpehelyből készítheted a legpuhabb és legkrémesebb zabkását. De nem akarunk halálra untatni titeket, ezért ma egy kicsit rendhagyó megközelítést választottunk. Zabpehely sósan! Hányan próbáltátok már?
Elkészítés
-
Áztassa be a magokat Tamari szószban.
-
Öntsük a pelyheket a felforrósított serpenyőre. Enyhén megpirítjuk, hogy illatosak legyenek, majd felöntjük vízzel úgy, hogy egy centivel túl legyen a pelyheken. Minimálisra csökkentjük a lángot, és legalább három percig főzzük, amíg a pelyhek felszívják a vizet és szépen puhák lesznek. Főzés közben rendszeresen keverd meg.
-
A főzés vége előtt hozzáadjuk a felvert tojásfehérjét és óvatosan a pelyhekhez keverjük.
-
A kész zabkását ízesítsd tamari mártással, élesztővel, fűszerekkel és gyógynövényekkel. Adjunk hozzá reszelt sajtot.
-
És most itt az ideje, hogy elkészítsük az összes finomságot, ami a zabkása tetejére kerül. A magokat, amelyeket az első lépésben a tamariba tettünk, lecsepegtetjük, és forró serpenyőben megpirítjuk. Mindössze fél percre van szükségük, és elég sokat kell kevergetni őket, hogy ne égjenek meg. Kevés olajon enyhén pirítsuk meg a gombát, hogy szép szaftos maradjon. A tojásokat 5 percig főzzük puhára, majd jeges vízzel hűtsük le, és hámozzuk meg. A többi hozzávalót ízlés szerint adagold.
-
Ha úgy döntesz, hogy változatosabbá teszed az étrendedet a zabpehely sósannal, tudasd velünk az Instagramon a #vilgainreceptek hashtag alatt, hogy mi a véleményed róla.