1 adag tartalmaz
- 135 kcal
- 15 g szénhidrát
- 5 g zsír
- 10 g fehérje
Adag 12
- olívaolaj
- 1 hagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 500 g darált pulykahús
- 400 g paradicsomkonzerv
- 1 kanál só
- 1/2 kanál bors
- 1 kanál gyógynövények
- 100 g jázminrizs
- 12 paprika
- 20 g 30% Eidam
- gyógynövények
Elkészítés
-
Először megfőzzük a rizst.
-
Az apróra vágott hagymát és fokhagymát olívaolajon pirítsuk puhára és aranyszínűre.
Hozzáadjuk a darált húst, és pirítsuk, amíg enyhén megpirul.
Ezután hozzáadjuk a paradicsomkonzervet. Sóval, borssal és fűszernövényekkel fűszerezzük.
Lefedjük fedővel, és alacsony hőfokon pároljuk körülbelül 20 percig.
A főzés vége felé belekeverjük az előkészített rizst.
-
A sütőt 200 °C‑ra melegítsük elő.
-
Vágjuk le a paprikák felső 1/3-át, eltávolítsuk a magokat, és egy olívaolajjal kikent tepsibe rakjuk.
-
Megtöltsük a paprikákat a húskeverékkel, megszórjuk reszelt sajttal, fűszernövényekkel, és előmelegített sütőben süssük kb. 35 percig.
-
Tálalás előtt becsületesen lefotózunk mindent, és megosztjuk az Instagramon az #aktinreceptek hashtaggel.