Az édes lila szilva szezonja már javában tart, úgyhogy hozzuk ki belőle a legtöbbet. Garantáljuk, hogy ez a szilvatorta méltó helyet foglal majd el a családi receptek között, amelyekhez évről évre visszatérsz.
Puha, lédús tészta, finom túrókrém, édes szilva és mákos morzsa. Kell ennél többet mondanunk?
1 adag tartalmaz
- 190 kcal
- 13 g szénhidrát
- 10 g zsír
- 12 g fehérje
Adag 12
- 100 g tönkölybúzaliszt
- 30 g kókuszliszt
- 30 g vaníliafehérje
- 100 g eritritol
- 1/2 csomagolás sütőpor
- 1 kanál fahéj
- 1 % citrom héja
- 2 tojás
- 50 g ghí
- 150 ml tej
- 500 g túró
- 1 tojás
- 1 citromlé
- 30 g eritritol
- 400 g szilva
- fahéj
- 25 g ghí
- 20 g tönkölybúzaliszt
- 20 g mák
- 30 g eritritol
- 20 g mandulapehely
Elkészítés
-
Melegítsük elő a sütőt 170 °C‑ra.
-
Először a tészta elkészítésével kezdjük.
Egy nagy tálban keverjük össze az összes száraz hozzávalót - lisztet, fehérjeport, eritritet (vagy más édesítőszert), sütőport, fahéjat és citromhéjat.
Adjuk hozzá a tojásokat, a feloldott ghít és a tejet a száraz keverékhez.
Készítsünk sűrű tésztát, és öntsük egy sütőpapírral bélelt tepsibe vagy sütőlemezbe.
-
Ezt követi a túróréteg! Ez egyszerűen az összes szükséges hozzávaló összekeverésével készül.
A túrótölteléket egyenletesen eloszlatjuk az előkészített tésztán.
-
A szilvát félbevágjuk és kimagozzuk. Ezután két rétegben bevonjuk velük a krémtúrót, és megszórjuk fahéjjal.
-
És végül, a morzsa! Elkészítéséhez használj szobahőmérsékletű ghít, amelyhez lisztet, mákot és eritritet adsz. A kezeddel dolgozd morzsássá a keveréket, és szórd meg vele a sütemény teljes felületét. Végül adjuk hozzá a mandulapelyhet.
-
Előmelegített sütőben 45‑50 percig sütjük.
-
Mielőtt a süti elfogyna, ne felejtsd el lefotózni és megosztani az Instagramon.