Van olyan ember a világon, aki nem szereti a túrógombócot? Szerintünk nincs! Nos, millió recept van, hogyan kell elkészíteni őket...
Próbáld ki ezeket a zablisztből készülteket, és hidd el, nem fogod megbánni. Ha pedig nincs zabliszted, ne aggódj! Akár őrölt zabpehelyliszt is megteszi.
Elkészítés
-
-
A túrót, a tojást, az édesítőszert és a zablisztet keverd sima tésztává. Ha a tészta túl ragacsos, adhatunk hozzá még egy kis lisztet, de ne vigyük túlzásba, hogy a gombócok ne legyenek kemények. Az elkészített tésztát tegyük a hűtőbe pihenni egy időre.
-
A pihentetett tésztát 12 darabra osztjuk, és mindegyik darabba egy‑egy szilvát csomagolunk.
-
Egy nagy fazékban forraljuk fel a vizet, tegyük bele az előkészített gombócokat, és keverjük meg egy kanállal, hogy ne ragadjanak az aljára.
-
A gombócokat addig főzzük, amíg fel nem úsznak a felszínre, majd vegyük ki a vízből.
-
A kész gombócokat ízlés szerint édesítőszerrel édesített tejföllel és fahéjjal megszórva tálaljuk. Jó étvágyat!
-