Egyszerűen imádjuk a carbonarát, és ezúttal teljesen megnyertük.
A receptünkhöz tagliatelle‑t használtunk - lapos spagettit, amelyet tökéletesen bevon a tojás, a parmezán sajt és a sonka keveréke, és az ízek kombinációjának élménye felerősödik. A mi verziónk ismét egy kicsit egészségesebb.... Szalonna helyett magas százalékos sonkát használtunk, és hogy ne pazaroljuk a tojásfehérjét, miközben még több fehérjét adunk az ételhez, megtartottuk az egész tojásokat.
Ez a rendkívül egyszerű étel, amit bárki elkészíthet, csak ki kell próbálni, nos, mi megmutatjuk, hogyan kell csinálni. :)
1 adag tartalmaz
- 733 kcal
- 70 g szénhidrát
- 35 g zsír
- 33 g fehérje
Adag 2
- 250 g tagliatelle
- 100 g sonka
- 3 tojás
- só
- bors
- olívaolaj spray
- 30 g parmezán sajt
- parmezán
- friss bazsalikom
Elkészítés
-
Főzzük meg a tagliatelle‑t sós vízben a csomagoláson található utasítás szerint (lehetőleg al dente, főzés után még melegíteni fogjuk a serpenyőben, ezért ne hagyjuk feleslegesen forrni). Kevés olívaolajon pirítsuk meg a sonkát.
-
Egy tálban verjük fel a tojásokat sóval és borssal. Adjuk hozzá a reszelt parmezán sajtot, és keverjük jól össze.
-
Adjuk hozzá a tagliatelle‑t a serpenyőben lévő sonkához, és keverjük össze. Ezután vegyük le a serpenyőt a tűzről, és adjuk hozzá a tojásos keveréket a tésztához. Keverjük össze, hogy az összes rész és íz összeérjen.
-
Tálaljuk egy újabb adag parmezán sajttal és friss bazsalikomlevelekkel körítve. Jó étvágyat!