Bolognai tészta hús nélkül, mégis ugyanolyan finom - 10/10 nem vegetáriánus is megerősítette. Ráadásul olyan hozzávalókból készült, amik valószínűleg otthon is megtalálhatók. Egy gyors ebédre vágysz, ami jóllakat és (többek között) egy adag rostot is ad a szervezetednek?
1 adag tartalmaz
- 378 kcal
- 64 g szénhidrát
- 4,4 g zsír
- 16,7 g fehérje
Adag 2
- 40 g sárgarépa
- 50 g cukkini
- 25 g piros paprika
- 50 g zöld lencsék
- 125 g paradicsompüré
- 3 paradicsom
- 1 hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 6 g olaj
- spagetti
- só
- bazsalikom
- 10 g Grana Padano sajt
Elkészítés
-
A sárgarépát, a cukkinit és a paprikát apróra vágjuk.
-
Egy mélyebb serpenyőben olajon megpároljuk a hagymát, majd egy idő után hozzáadjuk az apróra vágott sárgarépát, cukkinit és paprikát. Rövid ideig pirítsuk, majd adjuk hozzá a fokhagymát.
-
Add hozzá az apróra vágott és meghámozott paradicsomot, a megmosott lencsét, a paradicsompürét és öntsd fel vízzel. Fedjük le, és időnként megkeverve és vizet hozzáadva főzzük körülbelül egy órán át, vagy amíg a lencse megpuhul. A vége felé sóval és apróra vágott friss bazsalikommal fűszerezzük.
-
Főzzük meg a tésztát az utasítás szerint, és keverjük össze a mártással. Ha két adagot készítünk, és a másodikat nem fogjuk azonnal megenni, akkor másnap keverjük össze a tésztát a szósszal - vagy másnap főzzük ki a tésztát frissen.
-
Végül szórjuk meg sajttal (ha vegán változatot szeretnénk, ne tegyünk hozzá sajtot, vagy használjunk növényi alternatívát), díszítsük bazsalikommal, és tálaljuk.
-
Ne felejtsétek el a fotókat #vilgainreceptek megjelöléssel feltölteni :)