A színes poke‑tálak az utóbbi idők vitathatatlan gasztronómiai slágerei. Tudtad, hogy bár az ázsiai konyha ízeit idézik, eredetileg Hawaiiról származnak?
Lényegében ez a lusta sushi. Megspórolhatod magadnak a tekercselés fáradalmait, és annyi hozzávalót pakolhatsz bele, amennyit a torkod elbír, olyan mennyiségben, amennyit egy klasszikus szusitekercs biztosan nem.
És ha csökkenteni akarod a szénhidrátot és a kalóriákat. Próbáld ki a Slim Rice Sushi‑t, amely akár 70%-kal kevesebb kalóriát tartalmaz, mint a hagyományos rizs.
1 adag tartalma
- 537 kcal
- 32 g szénhidrát
- 37 g zsír
- 19 g fehérje
1 adag
- 1 kiszerelés Slim Rice Sushi
- 1 kanál rizsecet
- 150 g lazac
- 2 kanál Tamari szójaszósz
- 50 g avokádó
- 50 g mangó
- 60 g edamame
- 40 g retek
- 20 g mungóbabcsíra
- koriander
- 1/2 teáskanál szezám
- 40 g cukkini
- 40 g sárgarépa
Elkészítés
-
A lazacot kockákra vágjuk, és bepácoljuk a tamari mártásba. Legalább egy órára tegyük hűtőbe.
-
Ha a Slim Rice Sushi után nyúlsz, elég csak kicsomagolni, és rizsecettel ízesíteni. Ha a klasszikus sushi rizst választod, főzd meg az utasítás szerint.
-
Miután a lazac magába szívta a kívánt ízt, már csak a babot kell megfőzni, a zöldségeket felaprítani, és mindent ízlés szerint egy tálba tenni.
Jó étvágyat!