A színes poke‑tálak az utóbbi idők vitathatatlan gasztronómiai slágerei. Tudtad, hogy bár az ázsiai konyha ízeit idézik, eredetileg Hawaiiról származnak?
Lényegében ez a lusta sushi. Megspórolhatod magadnak a tekercselés fáradalmait, és annyi hozzávalót pakolhatsz bele, amennyit a torkod elbír, olyan mennyiségben, amennyit egy klasszikus szusitekercs biztosan nem.
És ha csökkenteni akarod a szénhidrátot és a kalóriákat. Próbáld ki a Slim Rice Sushi‑t, amely akár 70%-kal kevesebb kalóriát tartalmaz, mint a hagyományos rizs.
Elkészítés
-
A lazacot kockákra vágjuk, és bepácoljuk a tamari mártásba. Legalább egy órára tegyük hűtőbe.
-
Ha a Slim Rice Sushi után nyúlsz, elég csak kicsomagolni, és rizsecettel ízesíteni. Ha a klasszikus sushi rizst választod, főzd meg az utasítás szerint.
-
Miután a lazac magába szívta a kívánt ízt, már csak a babot kell megfőzni, a zöldségeket felaprítani, és mindent ízlés szerint egy tálba tenni.
Jó étvágyat!