A hagyományos ramen elkészítése és főzése órákig eltarthat a konyhában. De valljuk be, ki szeretne erre ennyi időt fordítani? Ezért könnyítettünk a folyamaton néhány ponton. Az eredmény így is egy kiváló, kiadós ramen stílusú leves.
1 adag tartalma
- 390 kcal
- 37 g szénhidrát
- 13 g zsír
- 28 g fehérje
4 adag
- újhagyma
- chili szósz
- szezám
- 1 kanál mogyoróvaj
- 1 teáskanál fokhagyma granulátum
- 1 csipet szárított gyömbér
- 80 ml szójaszósz
- 4 kanál miso paszta
- 4 kiszerelés ramen tészta
- víz
- tojás
- pak-choi
- Zöldségek
- koriander
Elkészítés
-
Az edénybe kb. fél liter vízzel hozzáadjuk a fokhagymát, gyömbért, szójaszószt és cukrot. Néhány percig főzzük. Hozzáadjuk a folyékony alaplevet és megkóstoljuk. Ha az alaplevünk íztelennek tűnik, adjunk hozzá még egy kis szójaszószt. A leveshez ízesítőt is adhatunk (csak egy késhegynit) - szárított gyömbér, fokhagyma, őrölt kömény és fahéj. Végül kivesszük a levesből a fokhagymát és a gyömbért. -
Főzzük meg a ramen tésztát az utasítás szerint. Egyenletesen osszuk el két tálba, adjuk hozzá a párolt húst, a felszeletelt gombát és a felszeletelt tojást (amit előzőleg puhára főztünk). Díszítsük újhagymával, retekkel, korianderrel és szezámmaggal. Azonnal tálalás.
-
Ne felejtsd el megosztani velünk az alkotásaidat! Szívesen látnánk őket a #vilgainreceptek alatt.