A hagyományos ramen elkészítése és főzése órákig eltarthat a konyhában. De valljuk be, ki szeretne erre ennyi időt fordítani? Ezért könnyítettünk a folyamaton néhány ponton. Az eredmény így is egy kiváló, kiadós ramen stílusú leves.
1 adag tartalmaz
- 390 kcal
- 37 g szénhidrát
- 13 g zsír
- 28 g fehérje
Adag 2
- 7 g shitake gomba
- 160 g csirkehús
- 25 g szójaszósz
- 1 teáskanál nádcukor
- 2 gerezd fokhagyma
- 3 szelet gyömbér
- 500 ml csirkeleves
- 200 g ramen tészta
- 2 tojás
- koriander
- 1 újhagyma
- 1 retek
- szezám
Elkészítés
-
Az edénybe kb. fél liter vízzel hozzáadjuk a fokhagymát, gyömbért, szójaszószt és cukrot. Néhány percig főzzük. Hozzáadjuk a folyékony alaplevet és megkóstoljuk. Ha az alaplevünk íztelennek tűnik, adjunk hozzá még egy kis szójaszószt. A leveshez ízesítőt is adhatunk (csak egy késhegynit) - szárított gyömbér, fokhagyma, őrölt kömény és fahéj. Végül kivesszük a levesből a fokhagymát és a gyömbért.
-
Főzzük meg a ramen tésztát az utasítás szerint. Egyenletesen osszuk el két tálba, adjuk hozzá a párolt húst, a felszeletelt gombát és a felszeletelt tojást (amit előzőleg puhára főztünk). Díszítsük újhagymával, retekkel, korianderrel és szezámmaggal. Azonnal tálalás.
-
Ne felejtsd el megosztani velünk az alkotásaidat! Szívesen látnánk őket a #vilgainreceptek alatt.