Az öreg olaszok valószínűleg többször is megfordulnának a sírjukban, ha megtudnák, hogy hagyományos kalóriabombájukat hogyan változtattuk át a fitneszrajongók, diétázók és diétázni vágyók desszertjévé. Egy szelet kevesebb mint 200 kalóriát tartalmaz, de ugyanolyan jól fog esni, mint egy klasszikus tiramisu egy igazi olasz kávézóban.
1 adag tartalmaz
- 125 kcal
- 15 g szénhidrát
- 2 g zsír
- 11 g fehérje
Adag 8
- 120 g piskóta
- 150 ml Vilgain instant kávé
- 1 csomag vaníliapuding
- 250 ml tej
- 300 g túró
- 30 g vaníliafehérje
- 10 g kakaó
Elkészítés
-
Először készítsed el a kávét, és hagyjd kihűlni.
-
A pudingot a csomagoláson feltüntetett tejmennyiség felével főzzük meg, majd hagyjuk kihűlni.
-
A kekszeket áztasd kávéba, hogy enyhén nedvesek legyenek, de ne ázzanak el. Ezután helyezzd őket egy 20 cm átmérőjű tortaforma aljára.
-
Egy tálban keverd össze az előkészített pudingot, a túrót és a fehérjeport. A krém felét egyenletesen oszlassuk el a kekszeken, majd fedjük be egy újabb réteg keksszel. Fedjük be a maradék krémmel.
-
Hűtőben hagyjuk kihűlni a tiramisut. Ideális esetben legyőzzük a türelmetlenséget, és ott hagyjuk egy egész ejszakára.
-
Szeletelés előtt egyenletesen szórjuk meg a felületet kakaóval. Használhatunk szitát is.
-
Az egészet lefotózzuk és feltöltsük Instagramra, és #vilgainreceptek hashtaggel jelöljük.