Vannak itt fahéj szerelmeseink? Akkor ki kell próbálnod ezeket a csodálatosan illatos és hihetetlenül ízletes kekszeket. Nem fogsz megállni csak egynél, de ez tulajdonképpen nem is baj - ezek valóban macrofriendly.
1 adag tartalmaz
- 146 kcal
- 20,6 g szénhidrát
- 4,7 g zsír
- 4,2 g fehérje
Adag 10
- 75 g sárgarépa
- 1 tojás
- 100 g zabpehely
- 90 g zabliszt
- 25 g kókuszolaj
- 90 g méz
- 9 g sütőpor
- 5 g fahéj
- 1 csipet só
- 1 csipet szerecsendió
- 15 g mazsola
- 15 g vaníliafehérje
- víz
Elkészítés
-
Egy tálban habosra verjük a tojást, majd fokozatosan hozzáadjuk a mézet és az olvasztott kókuszolajat.
-
Egy másik tálban keverjük össze az összes száraz hozzávalót a mazsola kivételével.
-
A száraz hozzávalókat a nedves hozzávalókhoz keverjük, végül hozzáadjuk a reszelt sárgarépát és a mazsolát.
-
Hagyjuk a tésztát 30 percig pihenni a hűtőben, hogy a zabpehely felszívja a felesleges folyadékot.
-
Sütőpapírral bélelt tepsire adagoljuk a masszát, majd kör alakúra formázzuk a kekszeket. Ha megnedvesítjük a kezünket, nem fog annyira ragadni a tészta, és könnyebben kezelhető lesz.
-
Süssük 170 °C‑ra előmelegített sütőben 20‑25 percig (attól függően, hogy milyen vastagok/magasak a sütik).Sütés után hagyjuk őket teljesen kihűlni, amíg elkészítjük a cukormázat. A fehérjét egyszerűen elkeverjük egy nagyon kevés vízzel, csomómentesen sűrű krémet keverünk és díszítjük vele a kekszeket.
-
Ne felejtsd el megjelölni a képeket #vilgainreceptek hasteggel és aztán csak élvezd őket.