Belül lágy, kívül ropogós, 15 perc alatt kész, nincs szükség mérlegre, mind ehhez elég egy bögre --> pontosan ilyen ez az egyszerű gofri. Tökéletes reggeli vagy desszert, ha nincs kedved sütni. Lássuk tehát, hogyan kell elkészíteni.
1 adag tartalmaz
- 150 kcal
- 22,1 g szénhidrát
- 5 g zsír
- 6 g fehérje
Adag 4
- 1 csésze sima liszt
- 2 kanál nádcukor
- 1 teáskanál sütőpor
- csipet só
- 1 csésze tej
- 2 tojás
- 6 csepp vanília kivonat
- 2 kanál vaj
- ghee spray
- juharszirup
- vaj
- pekándió
Elkészítés
-
Egy nagy tálban keverd össze a lisztet, a cukrot, a sütőport és egy csipet sót.
-
Egy másik tálban keverd össze a tejet, a tojásokat és az olvasztott vajat. Add hozzá a vaníliakivonatot.
-
Fokozatosan add a nedves hozzávalókat a száraz hozzávalókhoz, és addig keverd, amíg sima és csomómentes tésztát nem kapsz.
-
Melegítsd elő a gofrisütőt, és enyhén fújd be ghee spray‑jel. Öntsd bele a tésztát - a tészta mennyisége a gofrisütő méretétől függ.
-
Zárd le a fedelet, és süsd addig, amíg a gofri aranybarna és ropogós nem lesz. Ismételd meg a folyamatot további tésztával, amíg el nem használod az összeset.
-
Tálald a gofrit juharsziruppal, banánnal, pekándióval és egy szelet vajjal. De használhatsz bármit, amit csak szeretnél - gyümölcsöt, görög joghurtot, fagylaltot vagy dióvajat. Jó étvágyat!