Volt egyszer egy fitnesz nagymama. Szerette kipróbálni a hagyományos recepteket, amelyeket ügyesen megváltoztatott egészségesebb változatokra. Mint például ezek a túrógombócok eperrel. Ezek különösen finomak voltak.
Epret rejtett bele, mert tele volt vele a kertje. De más szezonális gyümölcsökkel sem tévedett volna. Próbáld ki az ő receptjét te is!
1 adag tartalma
- 523 kcal
- 71 g szénhidrát
- 8 g zsír
- 40 g fehérje
2 adag
- 150 g rizsdara
- 1 tojás
- 250 g lágy túró
- 8 eper
- stevia cseppek
- 50 g eper
- 100 g darabos túró
- 5 g ghí
- csipet nádporcukor
- epres prebiotikus feltét
- apróra vágott mandula
Elkészítés
-
A tészta összes hozzávalóját dolgozd össze - a lágy túrót, a lisztet, a fehérjét, a tojást, a citromhéjat és az édesítőszert ízlés szerint. A tésztának éppen eléggé ragacsosnak kell lennie (ha túl ragacsos, adjunk hozzá egy kis lisztet).
-
Tésztadarabokat készítünk, amelyeket először kis palacsintává formálunk a kezünkben, majd epret csomagolunk bele. Egy gombóc‑egy eper.
-
Egy lábasban forraljuk fel a vizet, és tegyük bele a gombócokat. Főzzük őket körülbelül 5 percig, amíg a felszínre úsznak.
-
A kész gombócokat szárazon pirított mandulaszeletekkel, darabos túróval megszórva és olvasztott ghível körítve tálaljuk. Néhány kakukkfűlevelet is adhatunk hozzá az érdekesebb íz érdekében.
Jó étvágyat!