Epres, sárgabarackos, áfonyás. Mindegyik fantasztikus, de kóstoltátok már valaha a Ferrero Rocher gombócokat? Fogadjunk, hogy nem.
Szóval kísérletezzetek egy kicsit, és próbáljatok ki ismét valami újat.
1 adag tartalmaz
- 405 kcal
- 29 g szénhidrát
- 20 g zsír
- 15 g fehérje
Adag 3
- 1 tojás
- 125 g zsírszegény túró
- 80 g félfogós liszt
- 20 g kókuszliszt
- 1 teáskanál kakaó
- 1 csipet himalájai só
- vaj
- 1 csésze mogyoró
- 3 eper
- ghí
Elkészítés
-
Egy tálban keverd össze a tojást, a túrót, a lisztet, a kakaót, egy csipet sót, és hozz létre egy enyhén ragacsos tésztát. Tedd a hűtőszekrénybe legalább 20 percre, hogy megdermedjen.
-
Ezalatt egy serpenyőben piríts meg egy marék mogyorót. Ezután távolítsd el a héját, és durván turmixold össze.
-
Oszd fel a tésztát 6 részre, és mindegyik részt töltsd meg egy‑egy csokoládékockával. Ezután formázz a tésztából golyókat.
-
A gombócokat forrásban lévő, sós vízben főzd körülbelül 5 percig. Olvasztott vajba mártsd őket, és forgasd meg őket darált mogyoróban. Díszítsd friss eperrel, amely tökéletesen illik az étcsokoládéhoz.
Jó étvágyat!