A mai napra egy olyan finomsághoz hoztunk neked receptet, amely tökéletesen kiegészíti a téli hangulatot. A sült túró almával és fahéjjal illatos, és a nap bármely szakában kiegyensúlyozott snackként vagy desszertként használható. A plusz az egyszerű elkészítés: fogadunk, hogy minden hozzávaló megvan otthon.
1 adag tartalmaz
- 375 kcal
- 40 g szénhidrát
- 14 g zsír
- 21 g fehérje
Adag 2
- 250 g zsírszegény túró
- 2 kanál kókuszdió szirup
- 1 tojás
- 1 alma
- 10 g dió
- 1 teáskanál fahéj
- 30 g zabpehely
- 10 g kókuszolaj
- 10 g mogyoróvaj
- 2 kanál kókuszdió szirup
Elkészítés
-
Készíts elő két kisebb sütőtálat, amiket enyhén kikenhetsz kókuszolajjal.
-
Egy tálban keverd össze a túrót a kókuszsziruppal és a tojással. Oszd szét a tálkákba.
-
Vágd az almát negyedekre, távolítsd el a magházát, és reszeld durvára. Keverd össze a fahéjjal és az apróra vágott dióval. Rétegezd a túróra.
-
A tetejére jön a morzsa: ezt zabpehelyből, olvasztott kókuszolajból, mogyoróvajból és kókuszszirupból készíted. A tetejére tesszük, és 180 fokos sütőben kb 30 percig sütjük. Hagyd kihűlni, aztán ragadj egy kanalat és kezdj neki :)