Gluténmentesek vigyázat! Végre egy olyan péksütemény, amit imádni fogsz.
Elég összekeverni új gluténmentes kenyérkeverékünket vízzel és élesztővel, és máris szinte kész. Még azok is élvezni fogják, akik ehetnek glutént. Ha pedig hozzáadod a kedvenc kenőanyagodat vagy esetleg egy rántottát, egyszerűen egy remek reggeli kerül az asztalra!
1 adag tartalmaz
- 154 kcal
- 29 g szénhidrát
- 2 g zsír
- 3 g fehérje
Adag 12
- 1 csomag gluténmentes kenyérkeverék
- 700 ml víz
- 1 csomag szárított élesztő
- 10 g dió
- 2 teáskanál bazsalikomos pesto
- 2 tojás
Elkészítés
-
Először hagyd a tésztát megkelni. Öntsd a gluténmentes kenyérkeveréket egy nagy tálba, és csinálj egy sekély mélyedést a közepébe. Önts bele 100 ml vizet, a szárított élesztőt és adj hozzá egy teáskanál cukrot. Hagyd pihenni néhány percig, hogy az élesztő aktiválódjon.
Öntsd a maradék vizet a keverékhez, keverd jól össze, fedd le egy ruhával vagy fóliával, és hagyd kelni legalább 1 órán át. De minél tovább, annál jobb.
-
A kelesztés után a sütőt 250 °C‑ra melegítsd elő.
-
Öntsd a tésztát a tepsibe, szórd meg apróra vágott dióval, és süsd a sütőben kb. 50 percig.
Ha nincs megfelelő formád, a vége felé kihúzhatod a kenyeret, hogy minden oldalról ropogós legyen.
-
Hagyd a kenyeret egy kicsit hűlni, majd tálald bazsalikomos pestóval és rántottával.
-
Tápértékek 2 szeletre tojással és pestóval:
544 kcal | 59 g szénhidrát | 21 g fehérje | 23 g zsír
-
Jó étvágyat!