Nincs is jobb, mint a házi készítésű piha puha tészta. Készíts focaccia‑t, amely talán a legkönnyebben elkészíthető sós sütemény. Nem kell formázni a zsemléket, csak öntsd egy tepsibe és süsd meg.
1 adag tartalmaz
- 300 kcal
- 43 g szénhidrát
- 10 g zsír
- 8 g fehérje
Adag 10
- 740 g sima liszt
- 600 ml víz
- 7 g szárított élesztő
- 2 kanál méz
- 1 teáskanál só
- 6 kanál olívaolaj
- 1/2 bögre fekete olajbogyó
- 1/2 bögre zöld olajbogyó
- rozmaring
- Tengeri só - pehely
Elkészítés
-
Keverjük el a langyos vizet (lehetőleg melegvizet keverve hideggel) 2 evőkanál mézzel és szárított élesztővel. Hagyjd a keveréket aktiválni egy ideig.
-
Egy tálban keverjük össze a sima lisztet egy teáskanál sóval. Öntsd bele az aktivált élesztőt, és alaposan gyúrd össze a tésztát.
-
A második tál aljára öntsünk olajat, majd adjuk hozzá a tésztát, fedjük le egy konyharuhával, és hagyjuk kelni 3‑4 órán át.
-
Melegítsük elő a sütőt 200 °C‑ra. Kenjünk ki egy tepsit olívaolajjal, és öntsük bele a tésztát. Öntsünk rá még 2 evőkanál olívaolajat, és az ujjainkkal nyomjunk mélyedéseket a tésztába. Szórjuk meg olajbogyóval, rozmaringgal és sópehellyel, majd tegyük a sütőbe 30 percre.
-
Jó étvágyat!