Krémes, a jó öreg klasszikus, tele finom krémmel és ropogós tésztával... mi lenne, ha ezúttal egészségesebb formában készítenéd el, jó adag fehérjével és hozzáadott cukor nélkül?
1 adag tartalmaz
- 237 kcal
- 22 g szénhidrát
- 11 g zsír
- 10 g fehérje
Adag 10
- 275 g leveles tészta
- 750 ml tej
- 250 g félzsíros túró
- 40 g pisztáciás fehérjepor
- 2 csomag vaníliapuding
- 40 g pisztáciakrém
- 20 g pisztácia
- 40 g porított eritril
Elkészítés
-
A kinyújtott leveles tésztát helyezd át sütőpapírra, és vágd 2 egyenlő félbe. A tésztát villával több helyen szurkáld meg, és 200 °C‑on 6‑8 perc alatt süsd aranybarnára.
-
A teljes tejmennyiség ½ részét öntsd egy lábasba, és keverd bele a pudingporral elkevert eritritet, majd add hozzá a maradék tejet, és készítsü sűrű pudingot.
-
Hagyd a főtt pudingot kihűlni, időnként megkeverve.
-
Egy tálban keverd össze a pudingot a szobahőmérsékletű túróval, a pisztáciavajjal és a fehérjeporral.
-
Kend meg a krémmel a megsült leveles tészta ½ részét. Szórd meg apróra vágott pisztáciával, és fedd be a megsült leveles tészta másik részével.
-
Hagyd a pudingot legalább 3 órán át a hűtőben. Tálald eritritporral megszórva. Jó étvágyat!