A házi granola könnyen elkészíthető. Előnye, hogy rengeteg kombinációt készíthetsz, így minden alkalommal más íze lesz. Ezúttal úgy döntöttünk, hogy málnát, pisztáciát és csokoládét kombinálunk. A méz ropogóssá és édessé teszi, a málna pedig enyhén savanykás ízt kölcsönöz neki. A végső ízt az étcsokoládé finom keserűsége egészíti ki. A granola remek ajándékötlet, ami nem lesz túl drága, ráadásul a megajándékozott ízléséhez is tökéletesen megfelel.
1 adag tartalmaz
- 149 kcal
- 14 g szénhidrát
- 9 g zsír
- 4 g fehérje
Adag 10
- 130 g zabpehely
- 10 g tökmag
- 10 g napraforgómag
- 80 g pisztácia
- 1 teáskanál fahéj
- 1 csipet szerecsendió
- 10 g liofilizált málna
- 40 g méz
- 25 g kókuszolaj
- 15 g étcsokoládé
Elkészítés
-
Egy tálban keverd össze a zabpelyhet a tök- és napraforgómaggal, a fahéjjal, a durvára vágott pisztáciával és a fagyasztva szárított málna egyharmadával (apróra törve).
-
Egy másik tálban felolvasztjuk a kókuszolajat, és összekeverjük a mézzel. A keveréket ráöntjük a zabpehellyel teli tálba, majd alaposan összekeverjük az egészet.
-
A granolát sütőpapírral kibélelt sütőformába öntjük.
-
Süssük 10 percig, majd keverjük meg a müzlit, és süssük további 10‑15 percig, amíg enyhén meg nem barnul. Hagyjuk teljesen kihűlni, végül keverjük bele a csokoládét és a maradék málnát.
-
Oszd meg velünk a #vilgain hastag alatt, hogy te milyen ízeket kevertél a granolához :)