A cottage zsemlét kevesebb idő alatt megsütheted, minthogy frissért elmennél a boltba. Tökéletesen nedvesek, és a bolti pékárukhoz képest rengeteg fehérjét tartalmaznak.
1 adag tartalmaz
- 235 kcal
- 30 g szénhidrát
- 5 g zsír
- 13 g fehérje
Adag 4
- 200 g teljes kiőrlésű tönkölybúzaliszt
- 1 tojás
- 150 g cottage sajt
- 6 g sütőpor
- csipet himalájai só
- 1 kanál napraforgómag
- lenmag
- olívaolaj spray
Elkészítés
-
Egy tálban keverjük össze a lisztet, a cottaget, a tojást, a sütőport, a sót, a napraforgómagot, és dolgozzuk tésztává. Ha túl sűrű, adhatunk hozzá egy kis vizet.
-
Sütőpapírral bélelt tepsiben golyókat formálunk, meglocsoljuk olívaolajjal, és megszórjuk lenmaggal.
-
180 fokra előmelegített sütőben kb. 20 percig süssük.