Illatos, olvadó csokoládéval teli, kívül ropogós, belül puha. Ezek a csokoládé cookies. Egy olyan klasszikus, amely sosem megy ki a divatból és minden ínyencnek örömöt szerez! Nem csak a kezdő házi szakácsok képesek elkészíteni ezeket a süteményeket, de ami még fontosabb, az elkészítésük nem igényel sok időt!
1 adag tartalmaz
- 175 kcal
- 20,6 g szénhidrát
- 9,1 g zsír
- 2,9 g fehérje
Adag 13
- 90 g vaj
- 90 g nádcukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 tojás
- 90 g tönkölybúzaliszt
- 90 g teljes kiőrlésű tönkölybúzaliszt
- 1 teáskanál sütőpor
- 100 g étcsokoládé
- 1 csipet só
Elkészítés
-
Keverjük össze az olvasztott vajat a cukorral és a vaníliás cukorral. Amikor a cukrok nagyrészt feloldódtak, adjuk hozzá a tojást, és verjük habosra.
-
Egy másik tálban keverjük össze a lisztet a sütőporral és egy csipet sóval.
-
Fokozatosan keverd a száraz keveréket a nedveshez.
-
Dolgozzuk össze a tésztát, és végül keverjük bele a csokoládét. Tegyük a tésztát legalább 30 percre a hűtőszekrénybe, hogy megdermedjen. Vigyázzunk, hogy semmiképpen se kóstoljuk meg. Veszélyesen finom.
-
Formázz a tésztából kisebb golyókat, helyezd őket egy sütőlapra, és óvatosan nyomkod le őket. Néhány szem sót is tehetünk a felületükre.
-
Süssük a sütiket 180 fokon körülbelül 15 percig. A sütési idő felénél, amikor a sütik megemelkedtek, vegyük ki a sütőlapot, és óvatosan nyomkodjuk meg őket (egy kanállal) újra. Süssük a maradék 7‑10 percig.
-
Ha ízlik a cookie, feltétlenül oszd meg velünk a #vilgainreceptek alatt.