Az eredeti recept Ukrajnából származik. Akkoriban a helyiek valószínűleg még nem is tudták, hogy egy fehérjékben gazdag fitneszcsemege születik a kezük alatt. A syrniki alapja a túró vagy lágysajt. Ezt kiegészítik mindössze egy kis mennyiségű liszttel, hogy egy könnyű tésztát kapjanak, amelyből puha és finom talkedli készül.
Na, elég a dumából, és lássunk hozzá!
1 adag tartalmaz
- 77 kcal
- 6 g szénhidrát
- 2 g zsír
- 12 g fehérje
Adag 9
- 500 g lágy túró
- 2 tojás
- 30 g Grass Fed Whey Protein
- 50 g tönkölybúzaliszt
- 1 kanál xilit
- 1 teáskanál őrölt vanília
Elkészítés
-
Egyszerűen keverjük össze az összes hozzávalót, és készítsünk tésztát. Ha túl ragacsos, adjunk hozzá egy kis lisztet.
-
A keverékből kanál segítségével külön‑külön darabokat szedünk, amiket először a tenyerünkben golyóvá formálunk, majd kb 1,5 cm vastag tortává lapítjuk.
Nedvesítsük meg a kezünket, hogy könnyebben dolgozhassunk a tésztával.
-
Sütés előtt minden talkedlit bevonunk egy kis liszttel.
-
Közepes lángon, kevés forró kókuszolajban mindkét oldalát aranybarnára sütjük.
-
Még melegen tálaljuk, bármivel, amit szeretünk. A fehér joghurt nagyszerű, vagy esetleg egy lédús Vilgain levkárral cukor nélkül.
Annyira jó ízű!