Liofilizált gyümölcsök

Termékek: 18
Rendezés
:
Alapértelmezett

Fagyasztva szárított gyümölcsök

fagyasztva aszalt gyümölcsök, vagy liofilizált gyümölcsök egyre népszerűbbek a hagyományos aszalt gyümölcsök helyettesítőiként, amelyeket otthon is el lehet készíteni. A fagyasztva aszalás egy több napon át tartó szárítási folyamat, amelynek során a gyümölcs víztartalmának akár 95 %-át is elveszíti. Ennek a rendkívül kíméletes eljárásnak köszönhetően a liofilizált gyümölcsökre jellemző:

  • a maximális vitamin-, ásványi anyag- és antioxidáns‑tartalom,
  • a természetes szerkezet, szín és illat,
  • a hosszabb eltarthatóság,
  • a ropogósság,
  • a részleges rehidratálás lehetősége.

A hőkezelés hiánya miatt a fagyasztva aszalt gyümölcs a raw élelmiszerek közé sorolható, és nem kell cukrozni vagy kénezni.

A lio gyümölcspor emellett természetes színezékként vagy ízesítőként nem ízesített fehérjékben, smoothie‑kban vagy kásákban is felhasználható. Ha pedig még egy kicsit jobban  ki szeretnéd élvezni, válaszd a fagyasztva aszalt gyümölcsöt csokoládéban.