- Tejsavófehérje (142)
- Vitaminok és ásványi anyagok (1)
- Édes és sós nasik (157)
- Étrend-kiegészítők nők számára (3)
- Ízületi táplálás (19)
- Tejsavófehérje (142)
- Vitaminok és ásványi anyagok (1)
- Édes és sós nasik (157)
- Étrend-kiegészítők nők számára (3)
- Ízületi táplálás (19)
- Diófélék és aszalt gyümölcsök (3)
- Növényi fehérjeporok / vegán fehérjeporok (13)
- Édesítők és ízesítők (3)
- Köretek és pékáruk (17)
- Pelyhek (20)
- Magvajak (4)
- Konzervek (21)
- Fehérje szeletek és nasik (106)
- Gainerek és szénhidrátok (13)
- Sportitalok (6)
- Többkomponensű fehérjék (14)
- Sütés és főzés (37)
- Anabolizátorok és stimulánsok (5)
- Zsírégetők (1)
- Aminosavak (7)
- Kazein fehérjék / éjszakai fehérjék (8)
- Italok (4)
- Tojásfehérjék (1)
- AllNutrition (9)
- Amix (16)
- Barebells (13)
- BioTech USA (31)
- BSN (3)
- Kevin Levrone Signature Series (2)
- Lenny & Larry's (2)
- Mars (15)
- Mutant (2)
- Myprotein (21)
- Nutrend (45)
- Nutriversum (12)
- Optimum nutrition (6)
- Pure Gold Protein (7)
- Reflex Nutrition (12)
- SciTec Nutrition (5)
- Universal Nutrition (1)
- Vilgain (274)
Magas fehérjetartalmú élelmiszerek
Az 1924/2006/EK rendelet szerint a magas fehérjetartalmú élelmiszerek azok az élelmiszerek, amelyek energiaértékének legalább 20%-át fehérje teszi ki.
A fehérje azonban nem csak mennyiségről, hanem minőségről is szól, amit az emberi szervezet működéséhez nélkülözhetetlen esszenciális aminosavak alapján lehet meghatározni, amelyeket élelmiszer formájában kell fogyasztani.
Állati fehérjék
Az állati eredetű fehérjéket általában jobb fehérjeforrásnak tartják az esszenciális aminosavak komplex spektruma miatt. A legmagasabb fehérjetartalmú állati források a következők:
- sovány húsok(marhahús, sertéshús, pulyka, csirke)
- halak és tenger gyümölcsei(tonhal, lazac, szardínia, tőkehal)
- szárított hús
- tojásfehérje
- sajtok (parmezán, cheddar, sajt)
- fehérjék (tej, tejsavó, kazein)
növényi fehérjék
A növényi eredetű fehérjéket az esszenciális aminosavak hiányos spektruma miatt alacsonyabb minőség jellemzi, és az állati fehérjékhez képest alacsonyabb a hasznosulásuk. Az egyik legegyszerűbb megoldás a növényi fehérjék helyes kombinálása vagy nagyobb mennyiségben történő fogyasztása. A magas fehérjetartalmú növényi élelmiszerek a következők:
- magvak(tökmag, szezámmag, chia)
- hüvelyesek(földimogyoró, csicseriborsó, borsó, lencse)
- diófélék(mandula, pisztácia)
- növényi fehérjék
- szójatermékek: tempeh, tofu, seitan