Tojásfehérjék

Termékek: 1
Rendezés
:
Alapértelmezett
Vilgain Szárított tojásfehérje
Vilgain Szárított tojásfehérje ⁠–⁠ 100% szárított tojás, 81% fehérje 100 g-onként, GMO-mentes, egyéb adalékanyagok nélkül
500 g
315
6 990 Ft

A tojásfehérjéből származó protein 

tojásból származó fehérjék a vegán vagy tejsavófehérjékhez képest kevésbé ismert fehérjeforrások, viszont ez semmiképp sem jelenti, hogy minőségük alacsonyabb lenne. Épp ellenkezőleg, a tojásfehérje az egyik legmagasabb minőségű fehérjének számít. 

A tojásprotein előnyei 

A tojásprotein tulajdonságait tekintve megközelíti az ideális fehérjeforrást. 
Legfőbb előnyei közé tartozik: 

  • magas esszenciális aminosavtartalom, megfelelő BCAA arány
  • nagyon lassú felszívódás (körülbelül 3g/h)
  • magas nátriumtartalom
  • magas kálium- és foszfortartalom
  • természetes forrása az A-, B12-, és D‑vitaminnak 
  • elhanyagolható mennyiségben tartalmaz zsírokat és szénhidrátokat

A tojásprotein ezenfelül legalább 80% fehérjével büszkélkedhet (a Vilgain Szárított tojásfehérje mintegy 84%-kal), a folyékony fehérjéknél ez csak 10%-ra tehető, melyet a víz magas aránya okoz. 

Mikor és hogyan használjuk a tojásproteint

A tojásfehérjét a nap folyamán bármikor fogyaszthatjuk, de mivel emésztésük több időt vesz igénybe, jobb, ha fogyasztásukat követően hosszabb időre nem viszünk be más fehérjeforrást. Ezért az ideális időpont késő este lehet. 

A tojásfehérje használható a klasszikus fehérjeitalokban, hátránya lehet viszont nem túl vonzó íze. Lehetőségként szolgálhat a tojásprotein kiegészítése egy "finomabb" (például tejsavó-) proteinnel. A fehérje típusától függően számolnunk kell az eltérő emésztési idővel. Ezt az alapelvet használják ki a többösszetevős fehérjéknél, melyekhez általában tojásfehérjét is adnak.

Egy "megvalósíthatóbb" változat lehet, ha a tojásfehérjét egyenesen az ételekhez adjuk. A felvert fehérje ideális lehet tarkedlibe, muffinba vagy kásákba. A folyékony fehérjét omlettek és sütemények készítéséhez is használhatjuk, ahol mesterien helyettesítik a teljes tojást. Ha előfordult már, hogy azon törted a fejed, mivel helyettesítsd a fehérjeport a receptekben, itt a válasz. Tojásfehérjével. 

Mutass többet Mutass kevesebbet